Over André Manssen

André Manssen
Mijn naam is André Manssen. Inmiddels 69 jaren 'oud'.
Gedurende 42 jaar (1969 – 2011) ben ik fulltime werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs, waarvan 20 jaar (1980 – 2000) als (gediplomeerd) directeur.
Sinds 1 september 2011 geniet ik van mijn pensioen in 2015 werd ik òòk nog AOW-er.

De laatste 11 jaar van mijn carrière heb ik weer als leerkracht voor de klas gestaan. Tijdens deze periode was ik lid van de bovenschoolse 'Taakgroep ICT' van de Sophia Stichting (schoolbestuur) en redactielid van het personeelsblad 'Klasse' en heb in die hoedanigheid vele artikelen geschreven over onderwijs en ICT. Daarnaast ben ik webmaster geweest van de website van mijn school en de website van de Sophia Stichting.

Ik ben al heel lang actief op het internet. Mijn eerste echte website was 'Computers in de Klas'; daarna heb ik een aantal jaren een edublog gehad met dezelfde naam bij het toenmalige 'Web-log.nl'. Toen deze dienst offline ging ben ik in december 2010 gestart met mijn edublog 'Vanaf de Zijlijn'. Dit blog is in mei 2015 beëindigd en niet meer online.

In juni 2015 ben ik een nieuw edublog gestart bij Blogger.com onder de naam 'Edu-Curator'. Op dit blog was ik actief tot en met januari 2017. Dit blog laat ik voorlopig nog even online staan. Een handig archief!

Maar goed, stoppen met bloggen bleek achteraf toch niet zo'n heel goed idee. Ik kreeg echt 'afkickverschijnselen' - ik heb nu eenmaal een passie voor ICT in het basisonderwijs - dus ben ik begin maart 2017 gestart met het edublog 'Manssen blogt Vanaf de Zijlijn' om zo interessante, handige en leuke dingen te delen met wie hierin is geïnteresseerd.

Kortom: ik kan het bloggen (nog steeds) niet laten!

Op dit edublog cureer ik 'vanaf de zijlijn' educatieve content, zoals gratis webapps, freeware, handige tips en trucs, online lesideeën en lesmateriaal en allerlei interessante online ICT-zaken die mogelijk zijn te gebruiken in het basisonderwijs.

Daarnaast blog ik - zo nu en dan - over allerlei dingen en gebeurtenissen die ik interessant, leuk, mooi, opmerkelijk, onbenullig, de moeite waard, boeiend óf irritant vind.

In 2014 mocht ik de 'Ipon Stimulerings Award' (juryrapport) in ontvangst nemen voor mijn werk als 'edublogger'. Iets waar ik (nog steeds) erg trots op ben!Over de afbeeldingen op dit blog

De afbeeldingen op dit blog heb ik zelf gemaakt of heb ik gedownload van en/of samengesteld (aangepast) van afbeeldingen, gevonden op Pixabay.com, de website met:
"Gratis afbeeldingen en video's die je overal kunt gebruiken.
Alle afbeeldingen en video's op Pixabay zijn vrijgesteld van copyrights onder Creative Commons CC0. Je mag ze downloaden, aanpassen, verspreiden en royalty-free gebruiken waarvoor je maar wil, zelfs in commerciële toepassingen. Geen bronvermelding nodig. Meer informatie..."