Educatieve Content Curation

Op dit blog houd ik mij vooral bezig met 'educatieve content curation'. Ik bespreek en deel educatieve websites, gratis webapps, freeware, tips & trucs, interessante artikelen, online lesmateriaal en allerlei interessante 'ICT'-zaken die ik interessant en mogelijk geschikt vind voor het (basis)onderwijs.

Het leuke van (educatievecontent curation is dat je eigenlijk niet zelf iets hoeft te bedenken om over te bloggen. Koppen (Curation.nl - 2014) schrijft:
"Content curation is de kunst van het verzamelen van relevante content en het tonen op een goed beschikbare plek, waardoor lezers het snel en gemakkelijk kunnen lezen. Deze content kan uit onderzoek, nieuwtjes uit de sector, opinie artikelen van experts, handleidingen, voorbeelden van nieuwe diensten, interessante quotes, infographics en nog veel meer. Al deze content wordt vervolgens verzameld in een vorm die makkelijk leesbaar en aantrekkelijk is voor diegenen die zoeken naar specifieke informatie.1)"

Waarom content curation?

Van Hall (Mediaweb - 2014) omschrijft het als volgt:
"Als het goed is, lees je dagelijks over je vakgebied, dus waarom niet gelijk de nuttige informatie die je tegenkomt delen met je netwerk? Wanneer je met regelmaat waardevolle informatie deelt met je volgers, kun je daarmee een indrukwekkende reputatie opbouwen als expert op jouw gebied. En dat zonder zelf ook maar één origineel stuk content te creëren. Dat maakt content curation aantrekkelijk voor mensen die het moeilijk vinden om zelf te schrijven of daarvoor te weinig tijd hebben.2)"

Voetnoten
1) Koppen, C. (2014, 20 mei). Wat is contentcuratie? (Content Curation). Geraadpleegd op 8 oktober 2017, van http://curation.nl/wat-is-content-curation/

2) Hall, E. van. (2014, 19 juni). Content Curation: wat is het en hoe doe je het? [Blogpost] Geraadpleegd op 8 oktober 2017, van https://mediaweb.nl/blog/content-curation/