woensdag 10 oktober 2018

Gelezen! 7 Handige tips, how to's & interessante artikelen [#26]

Op het web las ik weer een aantal interessante en leuke tips, handige how to's en artikelen waar je mogelijk je voordeel mee kunt doen...

Tip 1: 'Google trekt stekker uit Google+ na verzwegen datalek'

Gelezen op NU.nl:
"Google's sociale netwerk Google+ is begin dit jaar getroffen door een groot datalek. Google zou dat hebben verzwegen, maar trekt nu alsnog de stekker uit Google+..." Lees hier het hele artikel »
Zie ook

Tip 2: 'Consumenten lekken massaal informatie via telefoon en tablet'

Gelezen op AD.nl:
"Consumenten lekken voortdurend allerlei informatie via hun telefoon, tablet en pc. Dat komt doordat de meeste Nederlanders hun apparaten niet goed hebben beveiligd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond..." Lees hier het hele artikel »

Tip 3: 'Je browser synchroniseren doe je zo'

Gelezen op Computer Totaal:
"Je browser is wellicht de belangrijkste toegangspoort voor het internet. Gebruik je meerdere toestellen om met je browser het internet op te gaan, dan heb je natuurlijk graag overal de beschikking over dezelfde bladwijzers, extensies en je wachtwoorden, browsersynchronisatie dus. Je browser synchroniseren is dus heel handig. Wij leggen uit hoe dat werkt..." Lees hier het hele artikel » 

Tip 4: 'Post van de overheid direct op je mobiel met de Berichtenbox app'

Gelezen op Logius - Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties:
"Vanaf vandaag is het mogelijk post van de overheid ook direct op een mobiel of tablet te lezen. Dat kan met de Berichtenbox app van MijnOverheid. De Berichtenbox app is te downloaden via de Apple Appstore en de Google Playstore.
Zodra er nieuwe post is, geeft de app hiervan een melding. Openen van de app gaat makkelijk en snel met alleen een pincode. De app moet eenmalig gekoppeld worden aan een MijnOverheid-account met DigiD..." Lees hier het hele artikel »

Tip 5: 'Dit lettertype helpt je om te onthouden wat je leest'

Gelezen op WebWereld:
"Sans Forgetica is ontwikkeld voor studenten om lesmateriaal te absorberen.
Door letters net iets lastiger leesbaar maken - maar verre van onleesbaar - glijden de ogen van studenten minder routinematig over teksten en daarmee onthouden ze de tekst beter. Dat is het idee van Sans Forgetica... [Lettertype is gratis te downloaden]" Lees hier het hele artikel »

Tip 6: '13 handige tijdsbesparende Android-acties'

Gelezen op WebWereld:
"Hoe meer en vaker je met technologie bezig bent, hoe sneller en makkelijker het wordt. Dat gemak kan nog veel meer worden vergroot door gebruik te maken van snelkoppelingen en andere handigheden. Wij laten je vandaag zien hoe je nog efficiënter met je Android smartphone om kan gaan..." Lees hier het hele artikel » 

Tip 7: 'Hoe vul je je creditcardnummer automatisch in (veilig)'

Gelezen op How-To Geek: 'How to Autofill Your Credit Card Number (Securely)'
"Online shopping is great, but typing in your credit card number on every new website can get annoying fast. Here’s how to skip the typing and check out sooner, whether you’re on your iPhone, Android phone, PC, Mac, or Chromebook..." Lees hier het hele artikel » 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.