vrijdag 21 september 2018

Yurls is vernieuwd! Nu ook goed te bekijken en te bedienen op je smartphone en/of tablet en klaar voor de toekomst!

De vooral in het onderwijs veel gebruikte gratis webdienst Yurls is sinds afgelopen woensdag vernieuwd.

Yurls past zich aan*)
De vernieuwde Yurls is nu nog beter te bedienen op mobiele apparaten (smartphone en tablet), uitgebreid met enkele nieuwe toepassingen en (belangrijker nog) klaar om toekomstige toepassingen mogelijk te maken.

Kortom: Yurls is vanaf nu een 'responsive' website, wat betekent dat Yurls zich aanpast aan het scherm van het apparaat (desktop, laptop, tablet, smartphone) waarmee jij Yurls bezoekt. Yurls past zich dus aan aan de grootte van jouw scherm.


Yurls is vernieuwd! Nu te gebruiken op alle schermen - Yurls op mijn laptop

Wat mij opvalt...

Als je een Yurls op het scherm van je desktop of laptop bekijkt is er op het eerste gezicht weinig veranderd. Mij viel op dat rechts van het veld 'Zoeken' het knopje 'Yurls' is veranderd in een knopje met een 'vergrootglas', dat er onder de menubalk een zoekvak is bijgekomen: 'Zoeken naar een box op deze Yurls' en dat het lettertype van de naam van de Yurls is veranderd.

En zo toonde deze Yurls zich op het schermpje van mijn smartphone:

Yurls op mijn smartphone

En aan de 'binnenkant'...

Voor diegenen die een eigen Yurls hebben voor hun groep / klas of de Yurls van hun school beheren zijn aan de 'binnenkant' de icoontjes in het menu 'gemoderniseerd'.

De icoontjes aan de 'binnenkant' van Yurls

Verder ziet het er allemaal zo'n beetje hetzelfde uit als in de oude Yurls, dus zal het volgens mij weinig problemen geven. Maar...

Mocht je onvolkomenheden tegenkomen...

De vernieuwde Yurls is - zo heb ik begrepen - uitvoerig getest, maar mocht het zijn dat je toch nog onvolkomenheden tegenkomt, laat het dan z.s.m. weten aan Sipke Kloosterman. Het e-mailadres vind je op de Yurls 'POLS Netwerk' in de bovenste box aan de rechterkant 'Profiel'. Het helpt als je bij een melding laten weten welke browser en welk device je gebruikte.

Nieuwe 'Helpkaarten' op 'Yurls Support'

In de loop van de komende tijd zullen de bestaande 'Helpkaarten' op Yurls Support worden vervangen door 'Helpkaarten' bij de vernieuwde Yurls, omdat de vernieuwde Yurls is uitgebreid met enkele nieuwe toepassingen.

Website / URL

*) Afbeelding van Tomáš Procházka (Autor) [CC0], via Wikimedia Commons

2 opmerkingen:

  1. Een mooie ontwikkeling is dat de tekst vergroot te lezen is. Daarnaast is een eigen timer geïntroduceerd en kunnen ontwerpers voor meerdere kleuren kiezen bij de diverse boxen.

    BeantwoordenVerwijderen

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.