donderdag 13 september 2018

Laat je inspireren door 'Tooly': 21 gratis online tools waarmee leerlingen zelfstandig prachtige creatieve producten kunnen maken

Kunst Centraal*) heeft met de Marnix Academie een website voor leerlingen ontwikkeld: tooly.nl. Op deze site staan 21 gratis online tools, waarmee leerlingen zelfstandig creatieve producten kunnen maken.

Er zijn tools om een quiz te maken, een beat, een infographic, een tijdschrift, een website, een stripverhaal en nog veel meer. Bij elke tool horen ideeën voor leerlingen en lessuggesties voor leerkrachten. Leerkrachten kunnen zoeken op soort les, onderwerp of groep. Met Tooly maak je op elk moment dat jou dat uitkomt je geschiedenis-, kunst-, reken- of taalles interactief en aansprekend. Leerlingen kunnen hun creaties insturen en ontvangen dan een leuke gadget [Bron].

Homepage Tooly.nl

Wat vind je allemaal op tooly.nl?

  • Op tooly.nl staan eenentwintig gratis webtools en een beschrijving van die tools (klik op een tool. Je komt dan op een pagina met de tabbladen 'Over deze tool' en 'Ideeën voor leerlingen').

Voorbeeld van de beschrijving van een gratis webtool

  • Klik je in het menu op Tooly voor leerkrachten, dan kom je een pagina met uitgebreide zoekmogelijkheden en een totaal overzicht van alle gratis webtools.

De pagina 'Tooly voor leerkrachten'

Er wordt met deze tools ook gewerkt aan de 'kerndoelen'. Zie de pagina 'Kerndoelen' en wordt er geoefend met de '21e eeuwse vaardigheden'. Op de pagina '21e eeuwse vaardigheden' staat beschreven aan welke vaardigheden met Tooly wordt gewerkt.

De pagina 'Bekijk toffe creaties'

Conclusie

Wil je jouw leerlingen laten werken met leuke 'toffe' gratis webtools, dan moet je zeker op 'Tooly - Tips voor Toffe Tools' kijken en laat je inspireren! Ik vind deze site een echte aanrader!

*) Kunst Centraal is de provinciale organisatie in Utrecht op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Het werkgebied van Kunst Centraal is de provincie Utrecht, met uitzondering van de steden Utrecht en Amersfoort. Jaarlijks werkt Kunst Centraal met en voor circa 90% van de scholen in het primair onderwijs. Kunst Centraal doet dit samen met Landschap Erfgoed Utrecht en vele culturele partijen [Bron].

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.