vrijdag 10 augustus 2018

Zo maak je eenvoudig flitskaarten met een Google Spreadsheet en Flippity

Deze blogpost is een update van de blogpost met dezelfde titel die ik ooit publiceerde op Edu-Curator.

Heb jij een account bij Google, bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van Gmail, dan kun je ook gratis gebruik maken van de online opslagdienst van Google: Google Drive. Gebruik je Google Drive dan kun je ook gratis gebruik maken van - ik noem het voor het gemak maar even - Google Office met o.m. de modules Google Documenten, Google Presentaties, Google Formulieren en Google Spreadsheets.

Met Google Spreadsheets kun je - behalve natuurlijk spreadsheets - ook flitskaarten maken. Hiervoor heb je wel een extra tooltje nodig dat je kunt vinden op Flippity.net.

Op de flitskaarten kun je afbeeldingen, video's en tekst plaatsen. Ook kun je een lijst maken met de vragen en antwoorden op de flitskaarten, een woordwolk en een quiz printen. Een geweldige tool die je zeker uitgebreid moet bekijken! Een demo van een set flitskaarten vind je hier »

Demo 'Flashcards'

Het is raadzaam deze demo eerst goed te bekijken en op alle tabs te klikken, met name de tab 'More...'. Je kunt namelijk met de in 'Flashcards' ingevoerde gegevens nog veel meer tooltjes van Flippity gebruiken. Deze tooltjes worden onder de tab 'More...' genoemd.

Handleiding

Op Flippity.net vind je een (Engelstalige) handleiding aan de hand waarvan je in vier stappen flitskaarten kunt maken met een Google Spreadsheet.

Schermafdruk deel handleiding

Lees ook de FAQ onder 'Step 4'. Hier vind je allerlei tips voor je flitskaarten, o.m. het invoegen van afbeeldingen, 'YouTube'-filmpjes en audiobestanden.

Voor alle duidelijkheid: je kunt Flippity.net alléén gebruiken als je een gratis 'Google'-account hebt. Heb je geen account bij Google en wil je flitskaarten maken zoals hierboven beschreven, dan dien je eerst een 'Google'-account aan te maken. Een gratis 'Google'-account kun je hier aanmaken.

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.