donderdag 14 juni 2018

Zo maak je onbeperkt 'Gmail'-aliassen met je e-mailadres bij Gmail

Gebruik jij Gmail - de gratis online e-maildienst van Google - dan heb je wellicht iets aan onderstaande tip & truc (als je die truc tenminste nog niet kent):

Stel jouw e-mailadres is jouwmailadres@gmail.com. Je wilt een account aanmaken bij webwinkel 'Bal' en je wilt dat e-mail (en spam) van webwinkel Bal rechtstreeks binnen komt onder het - speciaal door jou voor dit doel gemaakte - label 'webwinkel Bal'. Als je nu een account aanmaakt bij Bal, dan zet je achter jouwmailadres een +, gevolgd door de naam van de webwinkel. Je maakt dus een account aan met het e-mailadres jouwmailadres+bal@gmail.com. Alle mailtjes die je van 'webwinkel Bal' gaat ontvangen, komen nu onder het label 'webwinkel Bal' te staan. Hoe je dat voor elkaar krijgt, vind je in onderstaande uitleg.

Overigens: Deze truc is ook erg handig als je een account wilt aanmaken bij een webtool of je wilt met jouw 'Gmail'-adres meerdere Yurls-en aanmaken.

Zo maak je onbeperkt 'Gmail'-aliassen aan bij Gmail'

Je kunt de onderstaande uitlegpresentatie het beste in 'volledig scherm' bekijken.


Zo kun je een onbeperkte hoeveelheid Gmail-aliassen maken die automatisch onder een eigen label in jouw Gmail worden geplaatst. Je moet dan wel steeds bovenstaande 'stappen' herhalen. Je kunt natuurlijk alle gemaakte Gmail-aliassen van hetzelfde filter voorzien, zodat ze automatisch onder hetzelfde label worden geplaatst. Handig toch! Overigens - ik heb het hierboven al geschreven - is het wel zo handig om al die Gmail-aliassen op te schrijven of in Windows 'Kladblok' te zetten. Kun je ze altijd terugvinden.

  Handleiding op 'papier'

  Van deze 'uitleg'-presentatie heb ik ook een 'papieren' handleiding gemaakt in 'pdf'-formaat. Je kunt die downloaden als je op de onderstaande 'link' klikt:

   Handleiding als PDF downloaden

   Nog een andere manier on Gmail-aliassen te maken

   Een andere manier is, om je e-mailadres te wijzigen in een 'alias' is het plaatsen van een punt voor het @. Stel: jouw e-mailadres is pietjepuk@gmail.com, dan komt p.ietjepuk@gmail.com, pie.tjepuk@gmail.com, p.ie.tje.puk@gmail.com of p.i.e.t.j.e.p.u.k@gmail.com allemaal in jouw inbox terecht. Ook hier kun je een speciaal label voor aanmaken. Zie hierboven.


   Gerelateerde blogposts

   Geen opmerkingen:

   Een reactie posten

   Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
   - met jouw 'Google'-account,
   - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
   - anoniem.
   Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
   Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

   Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.