maandag 4 juni 2018

Zo geef je alle documenten van jouw school een voor jouw school kenmerkend eigen 'jasje' in Microsoft Word [Uitlegfilmpjes]

'Microsoft Office Word' wordt standaard geopend in een zogenaamd 'standaard'-thema. Maar.., je kunt bijvoorbeeld schooldocumenten op een simpele manier van een voor jouw school kenmerkend uiterlijk voorzien, door voor alle schooldocumenten een bepaald 'thema' te kiezen dat dan wordt gebruikt door het hele team.

Zo'n 'thema' bevat themakleuren, themalettertypen (inclusief lettertypen voor kop en hoofdtekst) en thema-effecten (inclusief lijnen en opvuleffecten).

In deze blogpost vind je twee uitlegfilmpje die ik spotte op de website van het computertijdschrift 'Computer Idee' en waarin wordt uitgelegd hoe je in Word 2016 een thema kiest, toepast en desgewenst kunt wijzigen. Het kiezen van een 'thema' is mogelijk in o.m. Word 2010 en 2013.

Word 2010: 'Documentthema's toepassen of wijzigen'

Uitlegfilmpje: 'Word 2016 - Thema's gebruiken en aanpassen (1)'


Bijschrift bij onderstaand uitlegfilmpje

"Voor een mooi opgemaakte tekst is helemaal geen professional nodig. Dat kun je prima zelf doen met de Thema’s in Word. [Bron]"
Uitlegfilmpje: 'Word 2016 - Thema's gebruiken en aanpassen (2)'


Bijschrift bij onderstaand uitlegfilmpje

"In de vorige how to heb je gezien hoe je door middel van thema’s je Word-document kunt opmaken. Deze thema’s kun je ook helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Hoe je dat doet, zie je in deze how to. [Bron]"Handleiding 'Microsoft'

Deze 'handleiding' is van toepassing op Excel 2016, Word 2016, Excel 2013, Word 2013, Excel 2010, Word 2010, Excel 2007, Word 2007 en Word Starter 2010.

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.