vrijdag 1 juni 2018

Nieuwe AR-plaatjes spaaractie van Albert Heijn 'Tech is te gek' laat kinderen een virtuele robot programmeren. FutureNL maakte er 15 gratis lessen bij

Hoewel het absoluut tegen mijn principe is, om op dit blog reclame te maken voor commerciële bedrijven, wil ik hier voor één keer een uitzondering maken, want dit is wel erg leuk..!

Met ingang van a.s. maandag 4 juni start Albert Heijn met een nieuwe plaatjes spaaractie onder de naam 'Tech is té gek'. Deze actie duurt t/m zondag 1 juli.

Met de 'Techie' AR-plaatjes, een smartphone of tablet en de 'AH Tech'-app, kunnen kinderen een robotje programmeren.
"Programmeer je eigen robot!
Ze zijn je vast al opgevallen; de plaatjes met Techie! Ieder Techie -plaatje (Augemented Reality) heeft een eigen coole move en die moves kun je Techie laten doen in AR. Laat Techie breakdancen op de keukentafel, skateboarden over het schoolplein of rappen voor je oma. Elk kaartje heeft een eigen move, die je zelf kunt aanpassen. Heb je een aantal Techie AR-plaatjes gespaard? Maak dan zelf de leukste combinaties... [Bron]"
Je kunt in totaal 160 verschillende 'Tech'-plaatjes sparen.

Meer hierover vind je op de website: 'Programmeer je eigen robot' / 'Hoe werkt het?' en AH.nl: 'Tech is te gek' »

De app 'AH Tech' kun je hier downloaden:

2 Filmpjes over 'Tech is te gek'


#1. 'AH Tech is te Gek spaaractie'
#2. 'Tech is te gek! Leer samen met Techie alles over wetenschap en technologie'Artikelen over deze actie


"Wauw, wat een leuke en gave actie is dit. Kinderen kunnen de komende vier weken, bij Albert Heijn,  sparen voor 160 tech-plaatjes: tech-plaatjes met interessante weetjes over technologie en wetenschap, doe-plaatjes met experimenten die kinderen zelf thuis kunnen uitvoeren en Techie augmented reality (AR) plaatjes waarmee kinderen leren programmeren..." Lees het hele artikel »

"Na spaaracties met interactieve plaatjes over ruimtevaart en dino's komt Albert Heijn nu met een actie met plaatjes met het virtuele robotje Techie..." Lees het hele artikel »

Website / URL


Op FutureNL vind je lesmateriaal bij 15 'Tech'-plaatjes

FutureNL heeft bij vijftien 'Tech'-plaatjes van AH lessen gemaakt. Op de websitepagina van de FutureNL: 'Digi-doener' vind je een beschrijving voor groep 3 t/m 8 van dit lesmateriaal.

Bron schermafdruk: LessonUp Stichting FutureNL

Op deze pagina is o.m. te lezen:
"Tech is té gek: de spaaractie van de Albert Heijn
Met de lancering van de Digi-doener hebben we bij de 15 tofste techie-kaartjes van de Albert Heijn supergaaf lesmateriaal gemaakt. Voor groep 3/4, 5/6 en 7/8! Schrijf je nu gratis in en ga direct aan de slag met de lessen!" Lees het hele artikel »
De poster
Je kunt je hier gratis inschrijven voor dit (gratis) lesmateriaal:
http://futurenl.org/inschrijven-digi-doener/.

Je ontvangt dan iedere week een 'Digi-doener' via jouw e-mail.

Je kunt e.e.a. ook bekijken op de website LessonUP: 'Digi-doener':
⏵ https://lessonup.io/app/channel/futurenl/series/7275f84645cfe6e85c023eea

Meer lezen over de 'Digi-Doener'-lessen:
⏵ http://futurenl.org/digi-doener/

Op deze pagina kun je ook een poster downloaden voor op de deur van de klas: "Wij zijn geen praatjesmakers, maar Digi-doeners!"

Artikelen over de 'Digi-doener'


Astrid Poot / Medium.com: 'FutureNL presenteert: Digi-doener'
"De Albert Heijn spaaracties leiden iedere keer weer tot veel reuring op het schoolplein. Dat zal met de nieuwe actie niet anders zijn: samen met Nemo ontwikkelde onze grootgrutter een spaaractie met kaartjes over wetenschap en technologie.
Wat op het plein is, houd je toch niet buiten de school, en dus hebben FutureNL en wij er (in samenwerking met AH) een serie van 15 lessen bij gemaakt. Boordevol computational thinking, natuur en techniek..." Lees het hele artikel »
♦ FutureNL: 'Iets met digitale geletterdheid…Hoe? De Digi-doener!'
"Iets met digitale geletterdheid…hoe? De Digi-doener samen met Albert Heijn spaaractie Tech is té gek!
... De Digi-doener: Iedere week een digi-les!
Als aanvulling op de leerlijnen en het bestaande lesmateriaal starten we begin juni met de Digi-doener! De Digi-doener is een wekelijkse nieuwe les voor groep 6 t/m 8 met digitale doe-dingen. Zoals een hologram op je telefoon toveren. Of met origami iets vouwen, zoals NASA doet om dingen zo klein mogelijk de ruimte in te sturen. Supergeschikt voor 1 lesuur Natuur & Techniek die je als leerkracht in 15 minuten voorbereid. Een handige docentenhandleiding, een digi-les en een werkblad voor de leerlingen staan iedere week voor je klaar..." Lees het hele artikel »

Website / URL


  Gerelateerde blogposts

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
  - met jouw 'Google'-account,
  - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
  - anoniem.
  Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
  Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

  Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.