vrijdag 29 juni 2018

Met de website 'De Dag Vandaag' heb je in het nieuwe schooljaar een leuke en leerzame manier om de schooldag te openen

Zoek je een leuke en leerzame manier om in het nieuwe schooljaar de schooldag te beginnen, bekijk dan eens de gratis en zonder account te gebruiken website De Dag Vandaag.

Een deel van de homepage van 'De Dag Vandaag'

De Dag Vandaag geeft leerlingen en leerkrachten het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt, komen verschillende onderwerpen aan bod voor de opening van de dag. In de digitale agenda worden onderwerpen aangestipt die actueel zijn of gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Deze onderwerpen sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met leuke weetjes en, indien relevant, een opdrachtje. De onderwerpen voor de dagopening zijn verdeeld in onderwerpen voor de groepen 3-4-5 en de groepen 6-7-8.


Klik je op 29 juni, dan zijn dit de onderwerpen (voor groep 6-7-8):


Klik je op een van 'De Dag Vandaag'-onderwerpen, dan krijg je meer informatie over het betreffende onderwerp of een filmpje te zien.

Ook zijn er dossiers te vinden op De Dag Vandaag. De dossiers gaan over diverse onderwerpen, met als thema’s onder andere kunst, film en geschiedenis. De dossiers bieden achtergrondinformatie over actuele gebeurtenissen, voor extra duiding en verdieping.

Conclusie

  • De Dag Vandaag is een geweldig leuke website als je in het nieuwe schooljaar de schooldag met een actueel onderwerp wilt openen op je digibord. Er ontwikkelt zich vast een leuk klassengesprek. Deze site moet je zeker bij je favorieten zetten!
  • Ook prettig is dat de website gratis zonder account is te gebruiken en vrij is van allerlei reclame.

Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.