donderdag 7 juni 2018

Met 'ABCya Story Maker' maken jouw leerlingen eenvoudig een leuk prentenboekje

Met de gratis webtool ABCya Story Maker kunnen jouw leerlingen eenvoudige een leuk prentenboekje maken van maximaal 5 pagina's, met zelf getekende plaatjes die ze kunnen voorzien van een korte tekst. Leuke tool! Leerlingen hoeven geen account aan te maken, maar kunnen deze tool direct gebruiken. Een echte aanrader!!

Schermafdruk van 'Story Maker'. De reclame krijg je er ook gratis bij 😊

"
ABCya! Story Maker is a fun and easy way for children to create and print short stories. An intuitive interface makes it simple for kids to add words, pictures and pages. Students can print or save their stories with just a few clicks! [Bron]"

Filmpje: Zo werkt Story Maker
Overzicht van het 'werk'-venster van 'Story Maker'


Betekenis van de cijfers

Conclusie

 • De bediening van deze Engeltalige tool is eenvoudig; met een beetje uitleg (m.b.v. je digibord) is dit online tooltje zelfstandig door leerlingen te gebruiken. Probeer echter het tooltje eerst zelf uit.
 • ABCya Story Maker is gratis. Leerlingen hoeven geen account aan te maken en kunnen direct aan de slag.
 • De gemaakte prentenboekjes kunnen worden gedownload (als 'pdf') en/of geprint. De knoppen voor het downloaden en printen krijg je te zien als je op het pictogram klikt om de hele pagina te tonen.
 • ABCya Story Maker is gemaakt met Adobe Flash, zoals veel online educatieve spellen, tools en interactieve 'digibord'-gereedschapjes. In de browsers Google Chrome en Microsoft Edge zit de Adobe Flash Player (nog) standaard ingebouwd. Nóg wel, want vanaf 1 januari 2021 is het afgelopen met Flash. In andere browsers - w.o. Mozilla Firefox - moet je Adobe Flash Player zelf installeren.
 • De tool is voorzien van opdringerige reclame. Dit is de prijs die je betaalt voor gratis. Het is m.i. zinvol om in je groep een adblocker te gebruiken. 
 • Leerlingen uit de bovenbouw kunnen bijvoorbeeld een prentenboekje maken voor leerlingen in de onderbouw. Je kunt het prentenboek 'publiceren op de website van de school, klassenblog of Yurls.

Website


  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
  - met jouw 'Google'-account,
  - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
  - anoniem.
  Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
  Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

  Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.