zaterdag 9 juni 2018

Gelezen op 't Web! De interessantste artikelen van week 23 (2018 - #169)

Even voor alle duidelijkheid: De hieronder besproken artikelen zijn mijn persoonlijke keuze uit de vele de artikelen die de afgelopen week voorbij kwamen in mijn RSS-reader en zijn afkomstig van Nederlands- en Engelstalige websites en weblogs over ICT (in het onderwijs).
Echter.., er kunnen ook artikelen tussen staan die betrekking hebben op heel andere onderwerpen.

Zo nodig heb ik de artikelen voorzien van - eveneens persoonlijke - opmerkingen.

Langs deze weg wil ik deze artikelen graag met je delen in de hoop dat je er iets aan hebt 😉.

Kennisnet.nl: 'Robot in het onderwijs: zo helpt hij in de klas'
"Een robot in het onderwijs; je hoort er steeds vaker iets over. Maar wat kun je verwachten van een robot in de klas? Hebben we straks geen leraren meer nodig? Wietse van Bruggen, expert op het gebied van innovatie bij Kennisnet, vertelt over de toekomst van robots in de klas..." Lees het hele artikel »
♦ NOS.nl: 'Duizenden sites met groen slotje onveilig'
"Dat advies krijg je als internetgebruiker maar al te vaak. Ook banken waarschuwen klanten om erop te letten dat een website als 'veilig' wordt aangegeven. Maar het groene slotje is geen garantie, blijkt uit onderzoek van de NOS..." Lees het hele artikel »
♦ NOS.nl: 'Kwart 13-jarigen bijziend, onderzoekers waarschuwen voor telefoongebruik'
"Er werd al lang voor gewaarschuwd: te lang op een klein beeldscherm kijken, is schadelijk voor kinderogen. Uit nog lopend onderzoek van het Erasmus MC onder duizenden kinderen blijkt nu hoe groot het probleem echt is. De kinderen, Generation R, zijn vanaf hun zesde onderzocht. Van de zesjarigen was 2,5 procent bijziend. Inmiddels zijn die kinderen dertien en maar liefst 25 procent van deze groep kan niet goed in de verte kijken..." Lees het hele artikel »
♦ Windows Blogs: 'Windows 10 Tip: Capture your thoughts easily with Dictation'
"Did you know that with the Windows 10 April 2018 Update, it’s now easier than ever to take a note or write a paper – with just your voice, using your device’s microphone..." Lees het hele artikel »
♦ AndroidWorld: 'Ruimte tekort op je smartphone? Gebruik Google Foto's als web-app'
"Google Foto's is vanaf nu als Progressive Web App te gebruiken. Dit is een combinatie van een complete app en een gewone website. Om dit te activeren hoef je alleen de site van Google Foto's als snelkoppeling op je bureaublad te plaatsen. Dat scheelt een heleboel ruimte..." Lees het hele artikel »
♦ Vernieuwenderwijs: 'Informatievaardigheden: zo ga je van informatie naar kennis'
"Eigenlijk hoef je inhoudelijk niets meer te leren, alle kennis is op internet te vinden”. Het is een uitspraak die snel reacties oproept, van voorstanders en van tegenstanders. Met de komst van internet, en vooral met de komst van smartphones en tablets heeft iedereen continu toegang tot enorm veel informatie. Maar is dat hetzelfde als kennis..." Lees het hele artikel »
♦ AndroidWorld: 'In Google Agenda kun je nu laten weten waarom een afspraak veranderd is'
"De kans is groot dat jij regelmatig gebruik maakt van Google Agenda. Het is een fijne tool voor je afspraken en werkt makkelijk samen tussen verschillende accounts. Google heeft in een update een kleine maar nuttige wijziging aangebracht..." Lees het hele artikel »
♦ HCC.nl: 'Ook als je Facebook niet gebruikt, kun je je data opvragen'
"Ook mensen die geen account hebben op Facebook, kunnen bij het sociale medium aankloppen om gegevens op te vragen die het bedrijf over hen verzamelt.
Dat meldt Facebook in de eerste reeks van antwoorden op vragen die dinsdag in het Europees Parlement onbeantwoord bleven..." Lees het hele artikel »
♦ Free Technology for Teachers: 'Google Expeditions Updated With New Augmented Reality Content'
"Since its launch Google's Expeditions app has been a hit in many schools. What started out as a somewhat canned teacher-led virtual reality experience has morphed into a tool that students can use to explore and discover new things on their own. Last summer Google added the option for students to explore the VR expeditions on their own. Today, Google released a new feature that students can use. That feature is new augmented reality tours..." Lees het hele artikel »
♦ ComputerTotaal.nl: 'Blijf ransomware voor in 6 stappen'
"Sinds de WannaCry malware-aanval van vorig jaar staat ransomware nog meer in de belangstelling dan het al stond. Malwarebesmettingen die bestanden gijzelen en losgeld eisen, zijn al een tijd zeer populair bij criminelen. Het kost beveiligers moeite om computers automatisch tegen deze aanvallen te beschermen. Blijf ransomware voor in 6 stappen..." Lees het hele artikel »
♦ ComputerTotaal.nl: 'De beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox'
"Sneltoetsen kunnen een echte ‘lifesaver’ zijn. Niet alleen heeft de sneltoets Ctrl+Z ons meerdere keren van de ondergang gered, sneltoetsen besparen ook tijd en helpen je efficiënter te internetten. Daarom zetten wij graag de beste sneltoetsen voor de browsers Chrome en Firefox voor je op een rijtje..." Lees het hele artikel »
Meer artikelen vind je op mijn Yurls 'Digitaal Archief' »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.