zaterdag 2 juni 2018

Gelezen op 't Web! De interessantste artikelen van week 22 (2018 - #168)

Even voor alle duidelijkheid: De hieronder besproken artikelen zijn mijn persoonlijke keuze uit de vele de artikelen die de afgelopen week voorbij kwamen in mijn RSS-reader en zijn afkomstig van Nederlands- en Engelstalige websites en weblogs over ICT (in het onderwijs).
Echter.., er kunnen ook artikelen tussen staan die betrekking hebben op heel andere onderwerpen.

Zo nodig heb ik de artikelen voorzien van - eveneens persoonlijke - opmerkingen.

Langs deze weg wil ik deze artikelen graag met je delen in de hoop dat je er iets aan hebt đŸ˜‰.

ComputerTotaal.nl: 'Online pdf's bewerken met deze tools'
"Voor documenten, e-boeken, verslagen, handleidingen en veel meer digitaal leeswerk zijn pdf-documenten ontzetten praktisch. Het maakt namelijk niet uit op welk apparaat je het opent, ze worden altijd op dezelfde leesbare methode getoond. Maar het bewerken van pdf-bestanden … wat een ellende is dat toch. Toch? Gelukkig zijn er praktische online tools die alles mogelijk maken voor pdf-bestanden. Geen installatie en wĂ©l gebruiksvriendelijk. We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn van pdf's bewerken..." Lees hier het hele artikel »
♦ Educational Technology and Mobile Learning: 'Teachers Guide to Using QR Codes in Instruction' [Infographic]
"For those of you who haven't seen it yet, here is a handy visual featuring 10 easy ways to help you  integrate the power of QR codes in your instruction. We have also included a list of resources at the end of this post so you can learn more about educational potential of QR codes in education..." Lees hier het hele artikel »
♦ WebWereld: 'Hoe browsers je waarschuwen voor onveilige sites'
"Chrome verandert in aankomende versies 68, 69 en 70 stapsgewijs wat er gebeurt met het weergeven van meldingen bij versleutelde en onversleutelde websites. Diverse browsers draaien jarenlang beleid binnenkort om en geven juist specifieke meldingen bij onbeveiligde verbindingen..." Lees hier het hele artikel »
Lees ook NU.nl: 'Google stopt met groen slotje voor veilige websites in Chrome'
♦ NRC.nl: 'Virtual reality is verslavender en gevaarlijker dan social media'
"Ons brein behandelt virtual reality als ‘echte’ ervaring en is zo een krachtig hulpmiddel voor therapie, zegt VR-expert Jeremy Bailenson. Maar er zijn ook gevaren..." Lees hier het hele artikel »
♦ MakeUseOf: 'How to Keep Your Mobile Browsing Private'
"There are plenty of ways your browser can compromise your privacy, but there are a few precautions you can take when using popular mobile browsers on the go.
While none of these precautions are completely foolproof, they do offer a little more control over how sites track you and what information is saved on your phone..." Lees hier het hele artikel »
♦ WebWereld: '7 handige features van het nieuwe Gmail - Een blik op Vertrouwelijke modus, de integratie met Agenda en Keep, en meer'
"Google heeft voor zijn herontwerp van Gmail gekeken naar elementen van zijn eigen radicalere app Inbox en naar features van enkele concurrenten. Het resultaat is een bekende interface met een paar verrassend handige nieuwigheidjes..." Lees hier het hele artikel »
♦ ComputerTotaal.nl: '10 tips voor je iPad'
"Hoe je je iPad bedient, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. De bediening van de tablet van Apple is kinderlijk eenvoudig en waarschijnlijk heb je die iPad al even in bezit. Toch duiken er nog steeds met regelmaat kleine handigheidjes en trucjes op die het werken met een iPad nĂ©t even prettiger maken. Wij lichten 10 tips voor je iPad uit..." Lees hier het hele artikel »
♦ ComputerTotaal.nl: '10 tips voor Google Chrome'
"Google Chrome is met afstand de nummer Ă©Ă©n in browserland. Volkomen terecht, want zo’n beetje alle benchmarks bewijzen dat dit programma het beste presteert. Hoewel Chrome er op het oog ietwat kaal uitziet, kan deze browser meer dan je denkt. Wat zijn de tips voor Google Chrome die iedere gebruiker mĂ³Ă©t kennen..." Lees hier het hele artikel »
♦ WilfredRubens.com: 'Hoe houd je jezelf bij ‘de les’ bij online leren?'
"Online leren heeft voordelen voor lerenden op het gebied van flexibiliteit. Je ziet helaas ook dat lerenden relatief vaak uitvallen bij online leren. Online leren vraagt namelijk meer van je als het gaat om motivatie, zelfdiscipline en betrokken blijven. Als lerende kun je daar ook zelf wat aan..." Lees hier het hele artikel »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.