woensdag 16 mei 2018

Symbaloo: Nóg een gratis digitale 'archiefkast' voor leerkrachten die een alternatief zoeken voor de bladwijzer-/ favorietenbalk in hun browser

Met het gratis online Symbaloo verzamel en organiseer je eenvoudig al je favoriete websites op je eigen startpagina. Vervolgens ben je met één klik waar je wilt zijn.

Kortom: Met Symbaloo heb je overal en altijd toegang op je computer, tablet of smartphone tot al je favoriete (educatieve) websites en webtools. Overal waar je inlogt, heb je jouw favoriete websites en webtools altijd bij de hand.

Symbaloo is ontzettend makkelijk en snel in te richten. In een paar klikken ben je klaar. Symbaloo is gratis te gebruiken en bevat geen reclame. Het enige wat je moet doen is een gratis account aanmaken en je kunt je 'digitale archiefkast' gaan vullen.

In de periode dat ik voor de klas stond, had ik ook een Symbaloo. Ik had die ingesteld als de 'startpagina' van mijn browser. Sinds ik met pensioen ben, gebruik ik die Symbaloo niet meer. Ik heb die 'oude' startpagina opgezocht en gevonden. Inloggen was wat lastig, want ik wist - na al die jaren - mijn wachtwoord niet meer. Ik moest dus een nieuw wachtwoord 'regelen'. Nadat dit was gebeurd heb ik e.e.a. opgeschoond. Hieronder vind je een schermafdruk van mijn Symbaloo.

Schermafdruk van mijn 'Symbaloo'-startpagina

Op YouTube vond ik twee filmpjes over Symbaloo die duidelijk maken wat je met Symbaloo kunt en hoe Symbaloo werkt. De filmpjes zijn al wat jaren geleden gemaakt, maar in principe werkt Symbaloo nog steeds zo.

Filmpje 'Welkom bij Symbaloo'
Filmpje: 'Symbaloo introductie video'Meer over het gratis Symbaloo vind je op de pagina

Héél handig: De 'Symbaloo Bookmarker'

De 'Symbaloo Bookmarker' is een extensie / add-on voor de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari for Mac en (als je die nog gebruikt) Internet Explorer. Voor Microsoft Edge bestaat er nog geen extensie.
"Als je de Symbaloo Bookmarker installeert, verschijnt er een knop bovenin jouw browser. Met deze knop voeg je de website die je bezoekt gelijk toe aan jouw Symbaloo. Ook kan je met de rechtermuisknop gelijk links of artikelen toevoegen. Geef jouw nieuw blokje een naam en kleur en je bent klaar! [Bron]"
Op de pagina 'Symbaloo Bookmarker' vind je een uitlegfilmpje over hoe de Symbaloo Bookmarker werkt en kun je de extensies / add-ons downloaden en installeren in je browser.

Symbaloo op je 'iOS'- en 'Android'-apparaat


Bron afbeelding 'Symbaloo op je mobiel!'

De apps om Symbaloo op je 'iOS'- en 'Android'-apparaat te gebruiken, vind je op de pagina 'Symbaloo op je mobiel!'. Deze apps zorgen ervoor dat al je favoriete websites automatisch ook op je smartphone, tablet of iPad staan. Je moet alleen even inloggen via de app.

Helpcentrum Symbaloo

Op de pagina 'Symbaloo support Nederland' vind je uitgebreide hulp bij het opzetten van je 'Symbaloo'-startpagina.

Website / URL


Tot slot...


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.