maandag 14 mei 2018

Op de website de 'Stripmaker des Vaderlands' vind je leuke posters (strips) om te gebruiken als lesmateriaal w.o. materiaal over 'de Slag bij Heiligerlee'

Op de website 'Stripmaker des Vaderlands' vind je prachtige gratis te downloaden posters in de vorm van stripverhalen die je kunt ophangen in jouw klas, maar ook kunt gebruiken als lesmateriaal, bijvoorbeeld op jouw digibord.

De website is van Margreet de Heer, de Stripmaker des Vaderlands (Twitter: @stripmakerdesv | Facebook). In het najaar van 2017 is Margreet de Heer gekozen om deze functie voor drie jaar te vervullen. Eén van haar speerpunten is het promoten van strips in het onderwijs.

Daarnaast vertegenwoordigt zij de strip in al haar facetten, van Donald Duck tot graphic novel. Regelmatig worden er projecten opgezet waar Margreet als Stripmaker des Vaderlands bij betrokken is.


Op de pagina Lesmateriaal vind je een aantal posters die je gratis kunt downloaden om op te hangen in je klas of kunt gebruiken als lesmateriaal.

Een prachtig voorbeeld van zo'n poster (stripverhaal) is 'De Slag bij Heiligerlee':

Schermafdruk poster 'De Slag bij Heiligerlee'
"Op 23 mei 2018 is het 450 jaar geleden dat de Slag bij Heiligerlee plaatsvond. Margreet maakte er in samenspraak met het Museum in Heiligerlee een strip over, inclusief lesbrief. Dit geheel leent zich uitstekend voor behandeling in de klas, zowel in primair als voortgezet onderwijs. Lees de strip, download de lesbrief, print de poster en kleur de kleurplaat in! [Bron]"
Bovenstaande afbeelding is slechts een onderdeel uit een hele serie strips (posters) over de 'Slag bij Heiligerlee' en de Tachtigjarige Oorlog. Je kunt al dit prachtige materiaal gratis (!) downloaden op de pagina 'De Slag bij Heiligerlee' »

Dank voor deze tip aan Jack Nowee (@Jack Nowee)!

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Nog veel meer handige posters die je in jouw groep kunt gebruiken vind je op de website Edulink.nl. Zie ook mijn blogpost 'Edulink biedt allerlei materiaal (apps, posters en meer) om te gebruiken in jouw groep'. In de categorie 'posters' op dit blog vind je een heleboel gratis webtools om zelf posters te maken voor jouw groep (of de personeelskamer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.