maandag 28 mei 2018

Nieuw op de website 'Spellingoefenen': Zet (huiswerk)taken klaar voor je leerlingen en volg de resultaten

Ongetwijfeld ken je de website Spellingoefeningen.nl gemaakt door Frank de Witte. Op Spellingoefeningen.nl  kunnen jouw leerlingen - gratis, zonder in te loggen en online - op een leuke manier onbeperkt spelling oefenen met een spelletje, met hun eigen woordpakketten (van de eigen taalmethode) of een spellingcategorie oefenen. Meer over Spellingoefeningen.nl »


Nieuw! Taken klaarzetten voor je leerlingen en de resultaten volgen

Op Spellingoefeningen.nl is onlangs het nieuwe onderdeel 'docenten' toegevoegd. In het onderdeel 'docenten' kunnen leerkrachten een (huiswerk) taak voor leerlingen klaarzetten en daarvan overzichtelijke de resultaten zien.

Tijdens/na de taak krijgt de leerkracht in zijn 'dashboard' een foutenanalyse van het klaargezette woordpakket. Als leerlingen klaar zijn, kunnen ze heel eenvoudig spelletjes doen met de klaargezette woordenlijst. De werkwijze voor de leerkracht is hetzelfde als op Redactiesommen.nl (van dezelfde maker als Spellingoefenen.nl).

Dit nieuwe onderdeel is - net als het gebruik van de hele website - helemaal gratis!! Om van deze handige mogelijkheid gebruik te maken, moet je je als leerkracht wel gratis registeren. Je krijgt dan een groepscode voor jouw leerlingen waarmee ze op de door jou klaargezette (huiswerk)taken kunnen inloggen (thuis en/of op school) en krijg jij - zoals al gezegd - inzicht in de resultaten van jouw leerlingen.Overigens zijn ook de methodes waarbij een auditief dictee kan worden afgenomen uitgebreid, zodat de meeste leerkrachten ook een auditief dictee kunnen klaarzetten via het leerkrachtgedeelte!

Andere 'oefen'-websites van Frank de Witte

  • Redactiesommen.nl
    Op Redactiesommen.nl kunnen leerlingen gratis en onbeperkt online verhaaltjessommen oefenen  zonder in te loggen en kunnen leerkrachten gratis werkbladen met verhaaltjessommen maken voor hun groep.
  • Rekenspelletjes.nu
    Op Rekenspelletjes.nu vind je spelletjes rond de volgende rekenonderwerpen: tellen, plussommen, minsommen, tafels, keersommen, deelsommen, breuken en kommagetallen. Je kunt ook zoeken in de categorieën: groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 en groep 8. Een leerling kan met andere leerlingen een spel spelen.
  • Rekentoppers.nl
    Op Rekentoppers.nl kunnen kinderen zich trainen in het snel uitrekenen van eenvoudige sommen. De website werkt met een uitdagend highscore systeem.

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.