woensdag 30 mei 2018

Maak gratis een mooie woordzoeker voor jouw leerlingen met de 'Woordzoekerfabriek'

Juni 2017 schreef ik de blogpost 'Met deze 12 gratis, 'woordzoeker'-makers maak je leuke 'woordzoekers' om een les af te sluiten'. In deze lijst met online'woordzoeker'-makers staat o.a. de woordzoekergenerator 'Woordzoeker.winkes.net'. De beschrijving die ik geef van deze website in die blogpost klopt niet meer. Één van de veranderingen is, dat de naam van de website is veranderd in Woordzoekerfabriek.nl.

Afbeelding 1: Schermafdruk homepage 'woordzoekerfabriek.nl'

"Woordzoeker maken met oplossing!
Een woordzoeker is een puzzel waarbij woorden gezocht moeten wordenin een blok met letters. Deze woorden kunnen van links naar rechts of van rechts naar links geplaatst zijn, zowel horizontaal, verticaal en diagonaal. Na het wegstrepen van alle woorden blijven er een aantal letters over. Deze vormen de oplossing van de woordzoeker. [Bron]"
Het gebruik van Woordzoekerfabriek.nl is gratis. Je hoeft je niet te registreren, dus géén account nodig. Er staat wel reclame op de site.

Enkele belangrijke tips!

Op deze pagina wordt uitgebreide uitgelegd waar je allemaal goed op moet letten, als je een woordzoeker maakt op deze site.
  • Als je de 'stappen' volgt bij het maken van je woordzoeker, krijg je een 'stap' waar je de naam van je woordzoeker en een aanvullende tekst moet invullen. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2
Onder 'Ik gebruik deze woordzoeker' zie je twee mogelijkheden:
  • ⚪ Niet commercieel
  • ⚪ Commercieel
Kies hier 'Niet commercieel'. Je hebt dan wel te  maken met een 'Creative Commons Licentie', maar dat is geen probleem. Je moet de licentie alleen vermelden. Vandaar dat de naam van de website onder je woordzoeker staat.
Kies je 'Commercieel' dan moet je eerst € 10 betalen voordat je de woordzoeker kunt printen. Je woordzoeker is dan wel 'licentie'-vrij.
  • Bij de laatste 'stap' vind je de mogelijkheid om jouw woordzoeker te printen of online op te lossen. Zie afbeelding 3:

Afbeelding 3
Klik je op 'Puzzel oplossen' dan kunnen leerlingen de woordzoeker online op hun computer oplossen.
In de adresbalk van je browser zie je de 'link' naar de je online woordzoeker. Zie afbeelding 4:

Afbeelding 4
Als je deze 'link' goed bewaard, kun je altijd bij de online versie van je woordzoeker.

Conclusie

  • Woordzoekerfabriek.nl is een leuke gratis online tool om een mooie woordzoeker mee te genereren voor jouw leerlingen. Gewoon uitproberen!
  • Met een beetje handigheid en creativiteit kun je met jouw woordzoeker een mooi werkblad maken bij een les, thema of project.

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.