maandag 28 mei 2018

Gespot op Leerling2020: 'Flowchart AVG: welke tools mag ik gebruiken in de klas?'

Een tijdje geleden publiceerde ik de blogpost 'Mag je met ingang van 25 mei a.s. - toepassing Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) - nog (gratis) webtools en apps gebruiken in jouw groep..? [Infographic]' met daarin een eenvoudige infographic over het wel of niet gebruiken van webtools (apps) in de groep.

Via een tweet van Leerling2020 (@Leerling2020) vond ik de - hele mooie - infographic - door Leerling2020 'flowchart' genoemd - over hoe je kunt bepalen of je webtools (apps) wel of niet in jouw groep kunt gebruiken.

Leerling2020: 'Flowchart AVG: welke tools mag ik gebruiken in de klas?'

"Vandaag is de nieuwe wet voor gegevensbescherming van kracht (de AVG). Volg deze flowchart om te bepalen welke apps en tools je in de klas kunt gebruiken..." Lees het hele artikel » Een kleine opmerking...

Op Twitter reageerde iemand met: "Voor edpuzzle klopt hij niet. Leerlingen maken account zonder e-mailadres, docenten mét. Dus als ze alias gebruiken net zomin een probleem als bij kahoot."

Ik heb dat even gecontroleerd...😉 Leerlingen hoeven bij Edpuzzle inderdaad geen account aan te maken. Klik in het menu van Edpuzzle maar eens op de blauwe knop 'Sign up' en dan in het venster 'Create your account' en vervolgens op de afbeelding 'Sign up as a student'.
  • Leerlingen kunnen bij Edpuzzle inloggen met een 'Google'-account, maar die zullen basisschoolleerlingen niet hebben (zie Google-account Help: 'Leeftijdsvereisten voor Google-accounts').
  • Leerlingen die binnen hun groep gebruik maken van Edmodo, hebben een toegangscode nodig, die ze krijgen van hun leerkracht. Zie het Edmodo Help Center: 'Student Sign Up'. Die toegangscode moeten ze gebruiken om in te loggen bij Edpuzzle.
  • Leerlingen kunnen dus alleen maar bij Edpuzzle een account aanmaken als ze een code hebben gekregen van de leerkracht. Bij het inloggen hebben ze een 'password' nodig, dat ze van de leerkracht krijgen.
Mocht ik het fout hebben, dan hoor ik het graag!!

Overigens: dit handige stappenplan van Leerling2020 is er niet minder om!! Hartstikke handig!! Dus zeker downloaden!!

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.