dinsdag 8 mei 2018

Gespot! Mooie A3-poster (infographic): '10 privacy-tips voor leerkrachten!' oftewel 'De AVG in het klaslokaal'

Op de website Bryte Lyte vond ik in het artikel '10 privacy-tips voor leerkrachten!' een prachtige A3-poster (infographic) met als titel 'De AVG in het klaslokaal' die je gratis mag downloaden. Wellicht handig om op te hangen in jouw klas of in de personeelskamer.

Schermafdruk poster (infographic) 'De AVG in het klaslokaal'

"Op 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywet – AVG of GDPR – van kracht. Veel schoolbesturen zijn daarom druk bezig om te voldoen aan alle eisen die deze wet met zich meebrengt.
De echte winst rondom privacy wordt geboekt in het klaslokaal. In deze handige infographic vind je 10 praktische tips om goed om te gaan met gevoelige gegevens van je leerlingen. Als betrokken leerkracht wil je het beste voor je leerlingen. Dus geef je ze graag de mogelijkheid zelf te bepalen welke gegevens ze wanneer in hun leven willen delen! [...]" Lees hier het volledige artikel en download de poster »
Mocht je overwegen de poster op te hangen in jouw klaslokaal of in de personeelskamer, dan zou ik wel even de 'reclame'-teksten onder de infograhic/poster wegknippen 😃.

De poster / infographic / poster bekijken en/of downloaden

Nog veel meer handige posters die je in jouw groep kunt gebruiken vind je op de website Edulink.nl. Zie ook mijn blogpost 'Edulink biedt allerlei materiaal (apps, posters en meer) om te gebruiken in jouw groep'. In de categorie 'posters' op dit blog vind je een heleboel gratis webtools om zelf posters te maken voor jouw groep (of de personeelskamer).

Website / URL


Gerelateerde blogposts

1 opmerking:

  1. Ontzettend leuk om mijn poster hier terug te zien! Voor het knippen en plakken van de reclame op de poster mag je mij ook even een berichtje sturen via mijn website. Ik hoop dat het leerkrachten helpt om zich bewust te zijn van wat ze praktisch kunnen doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.