zaterdag 26 mei 2018

Gelezen op 't Web! De interessantste artikelen van week 21 (2018 - #167)

Even voor alle duidelijkheid: De hieronder besproken artikelen zijn mijn persoonlijke keuze uit de vele de artikelen die de afgelopen week voorbij kwamen in mijn RSS-reader en zijn afkomstig van Nederlands- en Engelstalige websites en weblogs over ICT (in het onderwijs).
Echter.., er kunnen ook artikelen tussen staan die betrekking hebben op heel andere onderwerpen.

Zo nodig heb ik de artikelen voorzien van - eveneens persoonlijke - opmerkingen.

Langs deze weg wil ik deze artikelen graag met je delen in de hoop dat je er iets aan hebt 😉.

♦️ Wilfred Rubens: 'Tablets in het onderwijs gebruiken: ergonomie, lichaamshouding en mate van gebruik'
"Als je tablets in het onderwijs wilt inzetten, moet je niet alleen nadenken over technologie en didactiek. Deze apparaten kunnen -bij verkeerd gebruik- ook leiden tot fysieke aandoeningen. Hoe kun je een tablet het beste vasthouden? Hoe lang zou je lerenden moeten laten werken met tablets,,," Lees hier het hele artikel »
♦️ Cyrille Schaap: 'Negatieve reacties op social media: Wat te doen als school?'
"Heeft jullie school wel eens een negatieve reactie gekregen op social media? Dat kan heel vervelend voelen zeker als je niet weet hoe je hier mee om moet gaan. Het kan flinke reputatieschade veroorzaken. Daarom is het goed om vooraf (lees nu) na te denken over wat je het beste kunt doen met negatieve reacties. Dan weet je op het moment dat het gebeurt wat je te doen staat. In dit blog krijg je daarom van mij een stappenplan 'Hoe als school om te gaan met negatieve reacties op social media'..." Lees hier het hele artikel »
♦️  AndroidWorld: '5 dingen die je moet bedenken voordat je je kind een smartphone geeft'
"Tegenwoordig krijgen kinderen op een steeds jongere leeftijd hun eerste mobiele smartphone. Het brengt allerlei voordelen maar ook risico's met zich mee. In dit artikel vind je 5 dingen waar je rekening mee kunt houden voordat je je kind zijn of haar eerste Androidtelefoon geeft..." Lees hier het hele artikel »
♦️  ComputerTotaal.nl: 'Houd ouderlijk toezicht op het smartphone-gebruik van je kind'
"Kinderen komen op telkens jongere leeftijd in aanraking met smartphones. Als ouder wil je natuurlijk dat dit op een veilige manier gebeurt. De Family Link-app van Google kan je daarbij helpen, door ouderlijk toezicht op afstand mogelijk te maken. Zo stel je een en ander in..." Lees hier het hele artikel »
♦️  Windows Blogs: 'Windows 10 Tip: A guide to the basic tools in Paint 3D'
"Paint 3D is a built-in creative application that comes free with Windows 10*.  It is designed to be simple yet powerful by allowing you to create professional or fun creative projects by easily combining 2D and 3D tools. The best part is that you don’t need any design experience – Paint 3D can be used by anyone.  Its approachable interface makes it easy to customize existing 3D models from our built-in 3D library or create 3D designs from scratch..." Lees hier het hele artikel »
♦️  Technologie in het onderwijs: 'Google Sites – converteren van oud naar nieuw'
"Een kleine twee jaar geleden introduceerde Google de nieuwe Google Sites. Veel soepeler in de navigatie en in het bouwen dan de oude versie, maar beperkt in de mogelijkheden. Ik was nogal teleurgesteld. Langzaamaan zijn de mogelijkheden uitgebreid en inmiddels lukt het me steeds beter een volwaardige site voor mijn leerlingen te bouwen. Heel veel onderdelen van mijn lesstof heb ik inmiddels in een compleet netwerk van Google Sites ondergebracht..." Lees hier het hele artikel »
♦️  ICT&Onderwijsblog: 'Lessenserie over privacy van de Autoriteit Persoonsgegevens'
"Ik moet heel eerlijk bekennen dat die hele AVG me echt helemaal ***** (ik zal het netjes houden). Al was het maar omdat ik met name de laatste vier weken of zo enorm gespamd wordt door allemaal bedrijven die ofwel willen vertellen dat ze met ingang van 25 mei hun algemene voorwaarden nóg beter/mooier/duidelijker gemaakt hebben als gevolg ervan of (erger) sites en diensten die me nú om expliciete toestemming gaan vragen om op hun mailinglijst te blijven staan (die hebben het vast tot nu toe níet goed geregeld qua toestemming)..." Lees hier het hele artikel »
Zie ook mijn blogpost 'Autoriteit Persoonsgegevens lanceert gratis online lespakket 'Privacy' voor leerlingen van groep 7 en 8. Dit in het kader van de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei a.s. geldt'
♦️  WebWereld: 'Zo spoor je je verloren laptop op'
"Iedereen weet wat er gedaan moet worden als je je smartphone kwijt bent, maar hoe zit dat met laptops?
Ben je je laptop kwijt of is deze gestolen? Er zijn gelukkig wat manieren om je apparaat terug te vinden. Dat kan met Windows 10, macOS, Gmail, Dropbox en Linux. Wij laten je zien hoe je dat doet..." Lees hier het hele artikel »
♦️  ComputerTotaal.nl: 'Zo kun je websites opslaan op je telefoon'
"Soms zie je een website die je later nog een keer wil lezen of bekijken. Er zijn verschillende manieren om websites te slaan op je telefoon. Zo kan je de url kopiëren en in een notitie zetten, een bookmark plaatsen óf je slaat de website op je telefoon op als bijvoorbeeld een PDF. Voor dat laatste zijn meerdere mogelijkheden. We laten je graag zien hoe je een website op je telefoon opslaat voor zowel Android als iOS..." Lees hier het hele artikel »
Meer artikelen vind je op mijn Yurls 'Digitaal Archief »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.