zaterdag 19 mei 2018

Hoera!! De privacyverklaring op dit edublog is 'Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)'-proof en kun je kopiëren en gebruiken voor jouw edublog! Dus je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden!

Onlangs publiceerde ik de blogpost

'Is 'Manssen blogt Vanaf de Zijlijn' met ingang van 25 mei a.s. 'Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)'-proof...??'

Op het Weblog 'Ius Mentis' van Arnoud Engelfriet  - ICT-jurist, gespecialiseerd in internetrecht - verscheen een aantal dagen later de blogpost

⏵ 'Zo voldoe je als blogger aan de Privacyverordening (AVG/GDPR)'

"Je zou mij een groot plezier doen als je beide verklaringen zou willen doorlezen en laat mij dan melden of ik iets vergeten ben. Dat blogde Manssen vanaf de Zijlijn onlangs. Een zorg van vele bloggers namelijk is hoe zij moeten voldoen aan de AVG. Als blogger ben je meestal geen groot bedrijf met compliance afdeling, maar je krijgt wel persoonsgegevens langs, zoals namen en mailadressen van je bezoekers en vaak ook statistieken en advertentiegegevens. En je hebt maar beperkt de mogelijkheid om dingen anders te doen. Dat maakt het nogal een opgaaf om te voldoen aan de nieuwe strenge wet. Gelukkig zijn er voor bloggers genoeg mogelijkheden om toch binnen de AVG te blijven opereren..." Lees hier de hele blogpost »
In een antwoord op de tweet van Arnoud Engelfriet (@ictrecht) over bovengenoemde blogpost schrijft Willem Karssenberg (@trendmatcher): "Wat ik nu toch noch mis is een concreet antwoord op de brandende vraag van André @Manssen namelijk: Is hij wat vergeten?"

Het antwoord van Arnoud Engelfriet op deze opmerking is: "@Manssen is niets vergeten".

Gelukkig! Mijn privacyverklaring is dus - om de woorden van Willem Karssenberg te gebruiken - " ... gecontroleerd en goed bevonden door niemand minder dan Arnoud Engelfriet!"

Mijn hartelijke dank aan Arnoud Engelfriet voor het checken van mijn privacyverklaring! Arnoud Engelfriet doet hier ongetwijfeld een grote groep bloggers een groot plezier mee, want...Zoek je nog een privacyverklaring voor je edublog, dan mag je de privacyverklaring op mijn edublog gebruiken. Een kwestie van selecteren, kopiëren en plakken 😊. Dus ga rustig je gang en bespaar je zelf een hoop tijd, want je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden!

Let wel...
  • Je zult e.e.a. misschien een beetje moeten aanpassen (o.m. de contactgegevens).
  • De privacyverklaring is toegespitst op blogger.com (de gratis weblogdienst van Google). Gebruik je dus bijvoorbeeld een 'Wordpress'-blog, dan zul je de privacyverklaring moeten aanpassen aan je eigen situatie.
Je vindt de privacyverklaring hier (URL: https://manssen.blogspot.nl/p/privacyverklaring-nieuw.html). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.