woensdag 18 april 2018

Zonder spijt overgestapt van de browser 'Google Chrome' naar de browser 'Mozilla Firefox' en het probleempje 'Plakken als tekst zonder opmaak' opgelost!

Om de een of andere - mij nog steeds onbekende reden - gaat het openen van mijn  browser Google Chrome regelmatig héél traag en blijft Chrome tijdens het openen soms hangen om na enkele seconden weer verder te 'laden'.


Ik heb van alles geprobeerd om dit irritante probleem op te lossen:
 • de instellingen gecheckt,
 • de extensies verwijderd
 • gezocht naar mogelijke oplossingen voor het probleem op het web (fora, Google Groups),
 • en noem maar op. 
Ik heb zelfs Google Chrome Bèta geïnstalleerd. Helaas, exact dezelfde problemen.

Ten einde raad heb ik besloten Google Chrome voorlopig niet meer te gebruiken en over te stappen naar de browser Mozilla Firefox en déze in te stellen als mijn standaardbrowser.

Ik heb Firefox ingericht met dezelfde extensies (add-ons) die ik gebruikte in Google Chrome en de bladwijzers uit Chrome geïmporteerd. Het werkt allemaal perfect! Zelfs het schrijven van een blogpost bij de gratis weblogdienst Blogger (van Google) gaat in Firefox prima!

 
Maar.., er was één probleemje...

Firefox heeft de optie 'Plakken als tekst zonder opmaak' niet in het contextmenu staan dat je ziet als je met de rechter muisknop in het browservenster klikt. Bij Chrome staat die optie wel in het contextmen. Zie de afbeelding hieronder:

Firefox kent de optie 'Plakken als tekst zonder opmaak'

Aangezien ik bij het schrijven van een blogpost in Chrome regelmatig van deze optie gebruik maakte, miste ik die optie wel in Firefox. Om dit 'gemis' op te lossen heb ik als 'bruggetje' even gebruik gemaakt van Windows Kladblok, maar dat was enigszins omslachtig: een tekst of 'link' kopiëren, dan plakken in Kladblok en vervolgens weer te kopiëren en dan zonder opmaak in de blogpost te plakken. Totdat...

Totdat ik mij realiseerde dat in het contextmenu van Chrome achter de optie 'Plakken als tekst zonder opmaak' een combinatie van toetsen staat, namelijk:


Ik vroeg mij af: zou de toetscombinatie 'ctrl + shift + V' ook in Firefox werken!? Dit dus uitgeprobeerd en... ja hoor, het werkte! Weer een probleempje opgelost 😅.

Overigens: alle sneltoetsen die je in Firefox kunt gebruiken, vind je hier:
En daar staat ook tussen 'Plakken (als platte tekst)' - Ctrl + Shift + V.

Nu nog een oplossing zoeken de mijn traag werkende Chrome. Mocht jij een oplossing denken te weten; ik houd mij aanbevolen!!!

  Website / URL


  Gerelateerde blogposts

   Geen opmerkingen:

   Een reactie posten

   Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
   - met jouw 'Google'-account,
   - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
   - anoniem.
   Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
   Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

   Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.