maandag 30 april 2018

Weg met die papieren memoblaadjes! Gebruik gratis de app 'Microsoft Sticky Notes' [Update: uitlegfilmpje]

In mijn blogpost 'Weg met die papieren memoblaadjes! Gebruik gratis de app 'Microsoft Sticky Notes' of het gratis programmaatje 'Simply Sticky Notes'! besteedde ik o.m. aandacht aan de bij Windows 10 standaard meegeleverde app 'Sticky Notes'. 'Sticky Notes' is een leuk tooltje om notities te maken. Je kunt er ook werkende 'links' en e-mailadressen inzetten in je memoblaadje plaatsen.

Middels sneltoetsen kun je de tekst 'vet' maken, cursief of onderstrepen. Ook kun je een lijstje met opsommingstekens maken. E.e.a. lees je in bovengenoemde blogpost.

Op het 'YouTube'-kanaal van Computer Idee - ComputerIdeeTV - vond ik onlangs een uitlegfilmpje over 'Sticky Notes'. In het bijschrift van onderstaand filmpje staat het volgende te lezen:
"Zo nu en dan, of misschien wel wat vaker, is het nodig om aantekeningen te maken. Dat kun je natuurlijk op de ouderwetse manier doen, door pen en papier te gebruiken, maar als je dan toch achter de pc zit, kun je net zo goed gebruikmaken van Sticky Notes. Die worden namelijk standaard meegeleverd met Windows 10. [Bron]"

Uitlegfilmpje: 'Windows 10 - Werken met Sticky Notes'Ik vind het nog steeds een leuk en handig tooltje en gebruik het vaak als ik iets moet doen wat ik niet mag vergeten.

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.