maandag 16 april 2018

JuxtaposeJS: Gratis webtool om twee naast of onder elkaar geplaatste foto's of andersoortige afbeeldingen te vergelijken of een online 'Zoek de verschillen'-puzzel te maken

JuxtaposeJS  is een gratis en handige webtool om twee naast of onder elkaar geplaatste foto's of andersoortige afbeeldingen met elkaar te vergelijken met daarop dingen die in de loop van de tijd zijn veranderd, bijvoorbeeld afbeeldingen van gebouwen, personen, kaarten met locaties, natuurgebieden, e.d.

Je zou er met een beetje fantasie zelfs een online 'Zoek de verschillen'-puzzel mee kunnen maken. Je hoeft bij JuxtaposeJS géén account aan te maken. Upload twee foto's of andere afbeeldingen en je kunt meteen beginnen!

Leuke tool om te gebruiken op je digibord bij een aardrijkskunde- of geschiedenisles om twee foto's van bijvoorbeeld twee locaties of historische plekken te vergelijken.

Als je de twee afbeeldingen hebt geüpload naar JuxtaposeJS, wordt tussen de afbeeldingen een soort van 'schuifregelaar' geplaatst, waardoor je meer of minder van de afbeeldingen kunt laten zien. Zie mijn ingesloten 'Juxtapose'-afbeelding verderop in deze blogpost. Kortom: je kunt de afbeeldingen die je wilt laten zien insluiten (embedden) op jouw website of weblog. Daarnaast krijg je een 'link' naar de 'Juxtapose'-afbeelding, die je bijvoorbeeld op jouw Yurls kunt plaatsen.

Schermafdruk dee website  'JuxtaposeJS'

Hoe maak je een Juxtapose?

Op onderstaande afbeelding zie je hoe je - heel eenvoudig - een 'Juxtapose' maakt. Je kunt de afbeelding vergroten door erop te klikken.

Schermafdruk: 'Create a Juxtapose'

Heb je twee foto's geüpload en desgewenst e.e.a. ingevuld en ingesteld (gewoon uitproberen!) dan klik je op Preview om een voorbeeld te bekijken. Is je 'Juxtapose' naar wens dan klik je op de knop Publish. Je krijgt dan de 'link' te zien. Kopieer die 'link' zodat je jouw 'Juxtapose' later terug kunt vinden. Ook vind je er de code om je 'Juxtapose' in te sluiten (embedden) op jouw website of weblog.

'Link' en 'insluit'-code van jouw 'Juxtapose'

Een voorbeeld van een werkende 'Juxtapose'. Zoek de verschillen..!

Als voorbeeld heb ik een 'Juxtapose' gemaakt waarbij je de verschillend tussen twee door mij geüploade foto's moet zoeken...

Schermafdruk van de twee geüploade foto's

De 'link' naar mijn 'Juxtapose':
Mijn ingesloten (geëmbedde) 'Juxtapose'. Door de (witte) schuifregelaar in het midden naar links of rechts te verschuiven, kun de verschillen tussen beide afbeeldingen zien.

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.