zaterdag 21 april 2018

Ik ben tóch weer aan de 'Google Chrome'..!

Afgelopen woensdag blogde ik:
"Om de een of andere - mij nog steeds onbekende reden - gaat het openen van mijn browser Google Chrome regelmatig héél traag en blijft Chrome tijdens het openen soms hangen om na enkele seconden weer verder te 'laden'. Er verschijnt dan een venstertje met de tekst dat de pagina https://www.google.nl niet reageert. Ik heb van alles geprobeerd om dit irritante probleem op te lossen:
  • de instellingen gecheckt,
  • de extensies verwijderd
  • gezocht naar mogelijke oplossingen voor het probleem op het web (fora, Google Groups),
  • en noem maar op."
Uiteindelijk was ik het zo verschrikkelijk zat, dat ik de browser Firefox heb geïnstalleerd en ingesteld als mijn standaardbrowser.

Maar.., het zat me toch niet lekker. Er moest tóch een oorzaak zijn voor dat trage gedoe... Lag het aan Windows 10..? Opeens schoot mij te binnen, dat ik in het verleden eens een probleem had met de werking van een programmaatje. Dat probleem werd veroorzaakt door de virusscanner die ik gebruik. Ik gebruik - nu: gebruikte - de virusscanner die gratis wordt aangeboden door mijn internetprovider en die gebaseerd is op een commerciële virusscanner. Die scanner werkt altijd prima, tot ineens.... Enfin, je kent het verhaal.

Ik heb die virusscanner dus verwijderd. De virusscanner van Windows 10 - Windows Defender - nam onmiddellijk de beveiliging van mijn laptopje over (en beveiligt mijn laptopje nog steeds). De laptop opnieuw gestart en Google Chrome geopend. Welk een wonder! Google Chrome werkte weer normaal..!!! Daarna heb ik de laptop behandeld met CCleaner en het register van Windows opgepoetst. Voor de zekerheid nog even Malwarebytes losgelaten en ik ben weer een gelukkig mens 😃!

Overigens niets ten nadele van Firefox. Een prima browser en lekker snel. Maar na jaren met volle tevredenheid met Google Chrome gewerkt te hebben; tja, je raakt vertrouwd met die browser en als je die dan niet meer gebruikt, dan mis je zo'n tooltje toch...

2 opmerkingen:

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.