zaterdag 10 maart 2018

Waarom ik mijn printer niet meer gebruik

Ik heb een printer. Het ding staat naast mijn bureau. In het verleden heb ik dat ding ooit gekocht van een stel cadeaubonnen die ik van iemand kreeg voor mijn verjaardag. Het is - vind ik zelf - een hele mooie printer. De aanschaf was op zich niet duur, maar toen de inktcartridges leeg waren en ik nieuwe moest kopen, schrok ik me rot. Wat waren die dingen duur! Voor de prijs van die cartridges kon ik een nieuwe printer kopen! Maar goed, dat allemaal terzijde.

Sinds ik met pensioen ben - waarvan ik nu al ruim zeven jaar geniet - print ik eigenlijk helemaal niets meer. Kortom, ik heb eigenlijk helemaal geen behoefte aan een printer. Dat ding is nu een 'sta-in-de-weg', want...
  • Documenten (in de meeste gevallen pdf's) die ik tegenkom op het internet en interessant vind, lees ik in mijn browser Google Chrome en wil ik zo'n document bewaren, dan download ik het.
  • Documenten die ik via mijn Gmail als bijlage ontvang bij e-mails - van betrouwbare afzenders - open ik in Gmail en indien interessant, download ik ze naar mijn laptop.
  • Krijg ik via Gmail agenda's, notulen en vergaderstukken toegezonden, dan download ik die ook om ze op te slaan in een apart mapje op mijn harde schijf. Tijdens de betreffende vergadering lees ik die vergaderdocumenten gewoon op mijn 'Android'-smartphone.
  • En.., als ik toch van een 'digitaal' document een afdruk op papier wil hebben, zet ik dat document op een USB-stick en wandel op mijn gemak naar de plaatselijke openbare bibliotheek (dagelijks geopend, behalve op zon- en feestdagen) waar ik mijn document - al dan niet in kleur - print. 
De enige reden dat ik mijn printer niet naar de milieustraat van de gemeente breng, is dat ik er ook documenten mee kan scannen en daarna kan opslaan op mijn laptop. Maar ook dat komt weinig voor, Trouwens, met mijn smartphone kan ik ook scannen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.