donderdag 8 maart 2018

STACK: mijn gratis online harde schijf van één terabyte

Om mijn 'privé'-bestanden online op te slaan, maak ik géén gebruik van Microsoft OneDrive. Ik heb OneDrive zelfs van mijn laptopje 'verwijderd'. De 'Windows 10 Fall Creators Update' maakt namelijk standaard gebruik van OneDrive en daar heb ik volstrekt géén behoefte aan. Als ik al 'privé'-bestanden op OneDrive zou opslaan, dan doe ik dat via de webinterface, of te wel gewoon 'met de hand' uploaden naar OneDrive.

Hetzelfde geldt voor Google Drive. Het enige dat ik op mijn Google Drive plaats is de automatische back-up van mijn WhatsApp. Foto's die ik maak met mijn smartphone worden automatisch online opgeslagen bij Google Foto's. Hartstikke handig! Foto's die ik maak met mijn fototoestelletje zet ik op de harde schijf van mijn laptop.

Dropbox gebruik ik helemaal niet; ik heb zelfs geen account bij Dropbox.

En ja, ik weet het! Ook Google Drive heeft de mogelijkheid bestanden automatisch te uploaden vanaf je harde schijf via het te downladen 'Back-up en synchronisatie'. Maar dat gebruik ik ook niet. Ik bewaar al mijn bestanden gewoon op mijn harde schijf, maar... Ik heb er wel een gewoonte van gemaakt om wekelijks een back-up (een kopie van mijn bestanden) te maken naar een externe harde schijf, die ik alléén aan mijn laptop koppel op het moment dat ik die back-up maak. Daarnaast zet ik die back-up online bij de cloudopslagdienst STACK, eigendom van het Nederlandse webhostingbedrijf TransIP gevestigd in Leiden, vlak bij mijn woonplaats 😊.

Sinds begin 2016 heb ik een gratis account bij STACK en het bevalt prima. STACK is mijn gratis 'externe harde schijf' in de cloud. Ik heb bij STACK gratis één terabyte opslagruimte. En dat krijg ik never nooit bij Google Drive en OneDrive, tenzij ik mijn portemonnee trek. Het enige nadeel van STACK is dat het geen 'office'-modules heeft zoals Google Drive (Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren) en OneDrive (Microsoft Office Online). Maar die mogelijkheid mis ik niet; als ik een document moet maken, gebruik ik gewoon mijn Microsoft Office 2010 (zolang als dit pakket nog wordt ondersteund door Microsoft (tot 13 oktober 2020). Dan zal ik moeten overstappen op een gratis 'office'-pakket. Ik denk dan aan LibreOffice...

Maar goed, terug naar STACK...

Op de website van STACK staat o.m. het volgende te lezen:
  • STACK is jouw 1000GB gratis online opslag waarmee je al jouw bestanden kan opslaan, synchroniseren en delen! Al jouw bestanden staan veilig en versleuteld in Nederland, waar de Nederlandse wetten van toepassing zijn.
  • Met STACK synchroniseer je al je bestanden naar al je apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld met onze eigen app (iPhone / iPad - Android) overal je bestanden beheren, opslaan en delen. Hier maak ik (nog) geen gebruik van.
  • Al jouw bestanden worden opgeslagen in Nederland en beveiligd met een 256-bit AES sleutel op ons eigen platform.
Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten.

STACK vergeleken met andere bekende cloudopslagdiensten

Ook is het mogelijk om - net als bij Google Drive - software te downloaden waarmee je jouw bestanden automatisch naar STACK worden geüpload (gesynchroniseerd). Van deze mogelijkheid maak ik (om veiligheidsredenen) géén gebruik. Zie mijn blogpost ' 'Waarom ik mijn bestanden back-up en niet meer synchroniseer met een clouddienst' (2016). Dus..., ik upload mijn bestanden zelf (handmatig) naar STACK,

Filmpje: Gratis opslag bij STACK
Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.