vrijdag 30 maart 2018

Maak een lijst met de verjaardagen van jouw leerlingen in Excel en ontvang van iedere verjaardag een 'herinnering' via jouw e-mail [Uitlegfilmpje]

Met de 'Excel'-sjablonen 'Birthday list' (Engelstalig) of  'Lijst met verjaardagen' kun je een handige lijst van de verjaardagen van jouw leerlingen maken. Door de 'voorwaardelijke opmaak' van het 'Excel'-document krijg je via jouw e-mail automatisch een waarschuwing dat leerling NN vandaag jarig is. Het is zelfs mogelijk - als je dat tenminste wilt - die leerling een 'felicitatie'-mailtje te sturen.
En aan het eind van het schooljaar mail je de lijst naar je collega('s) die de groep in het nieuwe schooljaar krijgt (krijgen). Je moet dan wel even jouw e-mailadres veranderen in die van je collega of dat door haar/hem zelf laten doen.
Maar ûh, of je met ingang van 25 mei a.s. (AVG) nog zo'n formulier mag gebruiken...??

Uitlegfilmpje 'Verjaardagen in Excel'Bijschrift bij bovenstaand uitlegfilmpje

"Je probeert natuurlijk altijd zo attent mogelijk te zijn. Maar er ontglipt je vast weleens een gebeurtenis waar je eigenlijk aandacht aan had moeten besteden. Een verjaardag bijvoorbeeld. Ook hierbij kan Excel helpen. Hoe? Dat zie je in deze how to. [Bron]"

Templates / sjablonen Exel 'Lijst met verjaardagen'

"This nifty template helps track birthday's or your friends and loved ones. Conditional formatting alerts you and then, you can even send an email right from Excel. How cool is that? [Bron]
"Met deze handige sjabloon kunt u de verjaardagen van familie en vrienden bijhouden. Dankzij de voorwaardelijke opmaak ontvangt u een waarschuwing en vervolgens kunt u zelfs een e-mail verzenden rechtstreeks vanuit Excel. Mooier kan toch niet? [Bron]"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.