donderdag 22 maart 2018

Gratis online lespakket van de KWF Kankerbestrijding: 'Slim met de zon'. Voor groep 1/2, groep 3/4/5 en groep 6/7/8

Via een nieuwsbrief van Schoolbordportaal.nl werd ik attent gemaakt op het gratis en online lespakket 'Slim met de zon' van het KWF Kankerbestrijding.

Bron foto

"De lente is begonnen; de zon schijnt en de zonkracht wordt hoger. Vooral in de uren die kinderen op school doorbrengen. Zware zonverbranding in de jeugd verdubbelt de kans op het krijgen van melanoom, de meest ernstige vorm van huidkanker. Bescherming tegen de zon is dus belangrijk, juist voor kinderen.
KWF Kankerbestrijding heeft in samenwerking met KlasseTV het [gratis en online] lespakket 'Slim met de zon' ontwikkeld.
Op maat gemaakte lessen
Het lespakket ‘Slim met de zon’ maakt kinderen bewust hoe belangrijk zonbescherming is. Het pakket is geschikt voor alle groepen van het basisonderwijs. Voor iedere bouw zijn er op maat gemaakte lessen:
In de onderbouw leren kleuters over warmte, schaduw en zonnebrand;In de middenbouw leren leerlingen meer over huidtypen;En in de bovenbouw worden leerlingen opgeleid tot zonverkenners, waarbij zij hun school ‘zonproof’ maken.
Het lespakket bestaat o.a. uit video’s, praatplaten, liedjes over zon (bescherming) en nog veel meer. Ook ouders worden bij het lespakket betrokken, door middel van onder andere een thuisquiz, een ouderbrief en een weerposter op de schooldeur. De weerposter kan hier aangevraagd worden [Je kunt de weerposter ook downloaden]
Weinig voorbereidingstijd 
De leerkracht bepaalt zelf hoeveel tijd hij of zij in het lesrooster inruimt. De lessen zijn zo gemaakt dat het weinig voorbereidingstijd van de leerkracht vraagt."
Hier vind je het lespakket 'Slim met de zon' »
Bij het lespakket voor iedere bouw zitten handige downloads (pdf) voor de leerkracht, zoals een handleiding, informatiekatern, ouderbrief, werkbladen, thuisopdracht, weerposter, zonprotocol, tips & extra's.

Een uitgebreide beschrijving van het gratis lespakket vind je ook op:
Leermiddelenportaal.nl - Lespakket: Slim met de Zon »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.