maandag 26 maart 2018

Gespot op de website van juf Anke (lesideeën): Gratis groepsplannen voor de kleuters downloaden en naar eigen wens en behoefte aan te passen

Jufanke.nl is de website van Anke van Boxmeer (Twitter: @juf_anke), leerkracht van groep 1/2 op de basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel. Op jufanke.nl vind je lesideeën voor peuters, de groepen 1/2 en de middenbouw, handige tips, inspirerende ideeën en de nieuwste projecten voor de Kleuteruniversiteit en Lemniscaat.

Op jufAnke.nl vond en las ik het volgende bericht:
"Groepsplannen
Nieuw! Groepsplan voor kleuters, alles in één overzicht
Dit schooljaar, 2017/2018, heb ik n.a.v een artikel in Praxisbulletin nieuwe groepsplannen gemaakt. Ze bevatten een handig overzicht waarop je in één keer de hele groep ziet en daarna het minimum-, en basisaanbod voor taal, rekenen, motoriek en spel en het verrijkingsaanbod voor taal en rekenen.
Alle leerlingen krijgen het basisaanbod. Enkele leerlingen krijgen extra begeleiding op het gebied van taal, rekenen, spel of motorische vaardigheden en enkele leerlingen krijgen extra uitdaging op het gebied van taal en/of rekenen
[...]" Klik hier om het volledige bericht te lezen »
Je kunt het groepsplan voor september t/m januari en het groepsplan voor januari t/m juli gratis downloaden. De 'download'-links vind je in bovenstaand artikel. Deze groepsplannen zijn geschreven in Microsoft Word, dus je kunt deze groepsplannen helemaal naar eigen wens en inzicht aanpassen.
Je kunt er ook oudere plannen downloaden: aanbod rekenen en taal groep 1 en 2groepsplannen groep 1 taal en rekenen; groepsplannen groep 2 taal en rekenen (het minimumaanbod, basisaanbod en verrijkingsaanbod worden beschreven). Ook deze plannen zijn helemaal naar eigen wens en inzicht aan te passen.

Ik dacht, misschien heb je wat aan deze groepsplannen. In het artikel staan ook een aantal schermafdrukken van de groepsplannen. Dus.., lees het artikel en oordeel zelf!

Overigens: op de website van juf Anke zijn nog heel veel meer interessante zaken te lezen en te bekijken; niet alleen voor de kleutergroepen, maar ook voor de groepen 3, 4 en 5. JufAnke.nl is een echte aanrader!!

Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.