zaterdag 17 maart 2018

Gelezen op de website van de PO Raad: 'Vernieuwd privacyconvenant in lijn gebracht met privacywet AVG'

PO Raad: 'Vernieuwd privacyconvenant in lijn gebracht met privacywet AVG'

"Sinds vandaag [15-03-2018] zijn het privacyconvenant 3.0 en een bijgewerkte versie van de model verwerkersovereenkomst beschikbaar. Deze vervangen de vorige versies en zijn volledig in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei 2018 in werking treedt. Het privacyconvenant 3.0 bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens bij het gebruik van digitale leermiddelen en toetsen. De PO-Raad is één van de initiatiefnemers van het convenant [...]" Lees hier het volledige artikel »
Het privacyconvenant en de model verwerkersovereenkomst (voorheen bewerkersovereenkomst) kun je downloaden in het hierboven genoemde artikel van de PO Raad.

Meer over het privacyconvenant kun je lezen op de website:


Schermafdruk homepage 'Privacyconvenant Onderwijs'

"[...] Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Het privacyconvenant en de model verwerkersovereenkomst worden hierop aangepast. Per 1 april 2018 treedt versie 3.0 van het privacyconvenant in werking. Deze nieuwe versie van het privacyconvenant en de de model verwerkersovereenkomst zijn volledig in overeenstemming met de AVG. Een belangrijke stap is daarnaast dat versie 3.0 van het privacyconvenant nu ook van kracht is voor scholen en leveranciers in het mbo. [...]"
De website 'Privacyconvenant Onderwijs' wordt beheerd door Kennisnet


Meer over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)


Op het edublog van Wilfred Rubens (Twitter: @wrubens) las ik onlangs twee blogposts die betrekking hebben op de toepassing van de AVG voor scholen:

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.