maandag 12 maart 2018

5 Websites (webtools) waarmee je de tijdzones en de tijden op de wereld kunt te laten zien op jouw digibord

Vroeger -  toen ik nog voor de klas stond - vond ik het uitleggen van de tijdzones op de wereld altijd een lastig onderwerp. Het onderwerp was moeilijk te concretiseren. Gelukkig biedt het internet nu mogelijkheden om websites met interacties 'tijdzone'-kaarten te vinden. Hieronder staan er vijf. Drie Nederlandse en twee Engelstalige. Er zijn er waarschijnlijk nog veel meer. Mocht jij nog een leuke website weten met de wereldtijden en tijdzones die je op het digibord kunt gebruiken, zet de 'link' ervan dan bij de reacties of stuur een mailtje via het contactformulier. Alvast bedankt!

1. Landenkompas: 'Tijdsverschil, tijdzones en een tijdzonekaart'Als je op deze website naar beneden scrollt, vind je een tijdzonekaart. De tijdzonekaart op deze website is niet interactief.

2. Apporte.nl - wereldtijdzones - WereldtijdenInteractieve wereldkaart met de tijdzones en wereldtijden. Leuk voor op het digibord.

3. De Wereldklok.nlVind de wereldtijd in ieder land en elke stad met deze makkelijk te gebruiken wereldklok. Voer de naam van het land of de stad die je zoekt in het zoekveld op de wereldklok in en klik op zoeken. De tijd verschijnt direct in beeld op de wereldklok. Om de tijdzones op de kaart te tonen klik je op 'Toon tijdzones'. Interactief en leuk voor op het digibord.

  4. Time and date.com  Uitgebreide site met veel informatie. Als je klikt op Time Zones > Time Zone Map vind je een interactieve kaart met de tijdzones op de wereld. Engelstalig.

  5. localtimes


  Schermafdruk website 'localtimes'

  Uitgebreid site over wereldtijden en tijdzones. Zeker de moeite waard om te bekijken. Mooie interactieve kaart van de tijdzones en wereldtijden. Engelstalig.

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
  - met jouw 'Google'-account,
  - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
  - anoniem.
  Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
  Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

  Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.