dinsdag 20 februari 2018

Gespot! 'Gynzy Kids': Hier kunnen leerlingen gratis en zonder inloggen - dus geen account / registratie nodig - 'Oefenen' en 'Spelen'

Op Gynzy Kids vind je op twee pagina's allerlei tooltjes (héél véél) waarmee leerlingen gratis en zonder inloggen - dus geen account / registratie nodig - zelfstandig kunnen 'oefenen' en 'spelen'. Als je deze sites nog niet kent, moet je maar eens kijken om een indruk te krijgen van al deze oefeningen en spellen, want onderstaande schermafdrukken tonen maar een heel klein deel van wat Gynzy Kids te bieden heeft. Voor een volledig overzicht dien je naar de pagina's 'Oefenen' en 'Spelen' te gaan.

Gynzy Kids: 'Oefenen'


Schermafdruk van een deel van de pagina 'Oefenen' op 'Gynzy Kids'


Schermafdruk van een deel van de pagina 'Spelen' op 'Gynzy Kids'


Opmerking...

Voor de menukeuze 'Taken' moeten leerlingen inloggen. Dat betekent dat je als meester of juf een account moet hebben of aanmaken. Wat 'Taken' inhoudt, kan ik je niet vertellen, want ik heb geen account bij 'Gynzy'. Dit account niet gratis. Wel kun je een gratis proefabonnement aanvragen, maar dat verloopt na enige tijd.

Gynzy Kids 'Oefenen' en 'Spelen' gebruiken zonder account

 • Wil je Gynzy Kids 'Oefenen' en 'Spelen' inzetten in je groep zonder dat je een account hebt bij Gynzy dan moet je - denk ik - eerst de geschikte tools voor jouw groep uitkiezen, dus zelf even uitproberem
 • Maak vervolgens een A4-tje met een tabel waarin je de naam van de tooltjes noteert.
 • Op dit A4-tje noteren jouw leerlingen welk spelletje ze hebben gedaan en het resultaat.
 • Om de spelletjes snel te vinden zou je de 'link' naar de spelletjes op een gratis 'Symbaloo' of 'Yurls' kunnen plaatsen.
 • De spellen en oefeningen zou je kunnen inzetten als extra werk o.i.d. Let er wel op, dat de 'langzame' leerlingen ook met deze spellen kunnen werken.

  Website / URL

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
  - met jouw 'Google'-account,
  - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
  - anoniem.
  Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
  Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

  Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.