vrijdag 16 februari 2018

Gespot! De website 'Proefjes', met proefjes voor natuurkunde, scheikunde en biologie voor kinderen vanaf 8 jaar. Leuk om in de klas te gebruiken!

Proefjes.nl - je kent deze website vast wel - is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie.
  • Je kunt ieder proefje uitvoeren met alledaagse en goedkope materialen.
  • Je kunt ieder proefje uitvoeren met alledaagse en goedkope materialen. Om een proefje te doen volg je de beschrijving stap voor stap. Tussendoor worden vragen gesteld, die je over het proefje laten nadenken. De antwoorden op de vragen kun je lezen op de pagina met de uitleg. Hier staat ook extra uitleg voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.
  • Bij elk proefje staat een link naar een werkblad en een antwoordblad. Leerkrachten kunnen deze uitprinten voor gebruik in de klas.
  • Op de pagina 'voor leerkrachten' staan proefjes die aansluiten bij de actualiteit en themalessen met een circuit van proefjes. Je kunt er ook een 'voorblad' downloaden voor een werkboek. Verder vind je hier allerlei achtergrondinformatie, zoals bijvoorbeeld 'hoe maak ik een werkboek?', 'hoe maak ik de les veilig?', e.d.
  • Ook vind je er afleveringen van de televisieserie 'proefjes.nl' die werd uitgezonden in 2005 bij Villa Achterwerk van de VPRO. De serie werd herhaald in 2006.

Proefjes.nl vind je ook op Facebook en Twitter (@proefjes) met de nieuwste proefjes.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe lesmaterialen en activiteiten van proefjes.nl, dan kun je je inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Leuke site! Een aanrader!

Website / URL:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.