dinsdag 27 februari 2018

Gespot! De website 'Afstandmeten' en de Yurls 'Afstandmeten toepassen in het onderwijs' met opdrachten voor midden- en bovenbouw. Leuk voor een reken- of aardrijkskundeles!

Op www.afstandmeten.nl kun je allerlei willekeurige routes uitzetten (ook een route binnen je woonplaats / omgeving van je school) en de afstanden berekenen van deze routes. Dat betekent dat je bij Afstandmeten.nl allerlei opdrachten kunt bedenken voor je leerlingen, voor bijvoorbeeld een reken- of een aardrijkskundeles. Op de Yurls 'Afstandmeten.nl toepassen in het onderwijs' vind je een aantal van dergelijke opdrachten voor de bovenbouw en middenbouw. Ook vind je er een pagina met 'Plusopdrachten' bij de website Afstandmeten.nl.

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten.


Hoe Afstandmeten.nl werkt


De Yurls 'Afstandmeten.nl toepassen in het onderwijs'Op de Yurls 'Afstandmeten.nl toepassen in het onderwijs' vind je opdrachten (lesideeën) voor de
Kennelijk is deze Yurls ooit gemaakt door iemand van 'Netwijs', maar of deze Yurls nog wordt onderhouden..?? Op de 'Home'-pagina staan al wat 'links' die niet werken. Gelukkig staan er op de pagina's met lesideeën alleen opdrachten en geen 'links'.

Ook op Google Maps kun je afstanden 'berekenen'Hoe het werkt 

De afstand tussen punten meten
U kunt de afstand tussen twee of meer punten op de kaart berekenen. U kunt bijvoorbeeld de hemelsbrede afstand tussen twee steden meten.
  1. Open Google Maps op uw computer. Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, ziet u onderaan een bliksemschicht en is het niet mogelijk om de afstand tussen twee punten te meten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
  3. Selecteer Afstand meten.
  4. Klik op een willekeurige plaats op de kaart om een traject te maken om te meten. Klik op een andere plaats op de kaart om nog een punt toe te voegen.
  5. Optioneel: Versleep een punt of traject om het te verplaatsen of klik op een punt om het te verwijderen.
  6. Onderaan ziet u de totale afstand in mijlen (mi) en kilometers (km).
  7. Als u klaar bent, klikt u op de kaart onderaan op Sluiten ✖. [Bron]

Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.