woensdag 28 februari 2018

Gelezen! Scannen naar pdf op je mobiel met de gratis app 'Adobe Scan'

Op de website Computer!Totaal las ik onlangs het artikel
"Heb je een bewijs nodig in pdf-formaat? Een bonnetje om kosten te declareren? Of een garantiebewijs? Een ondertekend contract? Dankzij de gratis app Adobe Scan digitaliseer je dit soort dingen makkelijk: maak een foto en zet die om naar een veelzijdige pdf [...]" Lees hier het volledige artikel »

Schermafdruk website 'Adobe Scan'
"Scan moeiteloos formulieren, afbeeldingen en aantekeningen. Scan niet alleen documenten, maar ook bonnetjes, visitekaartjes en zelfs aantekeningen op een whiteboard. Adobe Scan zorgt ervoor dat de afbeelding automatisch wordt vastgelegd en opgeschoond. [Bron]"
Op de website 'Adobe Scan' kun je de app downloaden uit de App Store (iPhone /  iPad) en Google Play. Over het installeren van de app schrijft 'Computer Totaal':
"Adobe Scan is gratis en beschikbaar voor Android en iOS. Open Google Play of de App Store en ga op zoek naar Adobe Scan. Installeer de app. Wanneer je hem voor het eerst gebruikt, krijg je een korte tutorial over de mogelijkheden. Vervolgens moet je je registreren. Dat kan op verschillende manieren: handmatig door je e-mailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen, met een bestaand Adobe ID, via Facebook of via een Google-account. [Bron]"

Andere apps om mee te scannen op je smartphone

Zelf heb ik op mijn 'Android'-smartphone de app 'Microsoft Lens' geïnstalleerd. Zie ook de artikelen:

'Microsoft Lens' downloaden: 

Maar ook via de 'Google Drive'-app kan ik scans maken op mijn smartphone:

Scannen met de app 'Google Drive'

Het is niet mogelijk om documenten te scannen via Google Drive op de iPhone of iPad [Bron].

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.