woensdag 14 februari 2018

Geef eens een les over afval. Op de website 'Aan de slag met afval' vind je gratis online lesmateriaal voor groep 1 t/m 8

'Aan de slag met afval' is een educatieve website over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. De site richt zich op leerkrachten en docenten van basis- en voortgezet onderwijs, maar ook op buitenschoolse opvangorganisaties en Natuur- en Milieueducatiecentra [Bron].

Schermafdruk 'Aan de slag met afval - Primair onderwijs'

Je vindt op 'Aan de slag met afval' gratis lesmateriaal voor het po: handleidingen, werkbladen en digitale opdrachten voor groep 1 t/m 3, 4 t/m 6 en 7 en 8.
"Geef les over zwerfafval voorkomen en afval recyclen. Download handleidingen en werkbladen voor onder-, midden- of bovenbouw. De kinderen kunnen ook zelf aan de slag met digitale, interactieve opdrachten. [Bron]" Klik hier om het gratis lesmateriaal te downloaden »
Verder vind je er o.m.:
Je kunt je met jouw groep of school ook aanmelden voor de  op 24 maart a.s

Je kunt met jouw school ook meedoen met de 'Landelijke opschoondag' door op een schooldag in de week 19 t/m 23 maart a,s, een schoonmaakactie te orgganiseren. Meld je aan als Supporter van Schoon, maak een opschoonactie aan en bestel in de webshop gratis opschoonmaterialen, zoals hesjes, vuilniszakken, actieposters en handschoenen. Hier lees je er meer over »

Al het lesmateriaal staat ook op:
Leermiddelenportaal.nl: 'Lespakket: Aan de slag met afval'
"Aan de slag met afval is een educatieve website met (interactief) lesmateriaal over het voorkomen en opruimen van zwerfafval én het scheiden en recyclen van afval. De site bevat gratis printbare werkbladen, digitale lessen lessen, doe-opdrachten, spelletjes en veel inspiratie voor iedereen die het thema afval belangrijk vindt. Interessant voor leerkrachten basisonderwijs, maar ook voor de buitenschoolse opvang of een Natuur & Milieueducatiecentrum. Zowel voor een eenmalige les van een uurtje als voor meerdere lessen of zelfs een hele projectweek [...]" Klik hier voor het lesmateriaal »
Meer lesmateriaal over afval: zie Leermiddelenportaal.nl: 'Afval' »

Internetopdrachten


Spelletjes over afval


Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.