vrijdag 19 januari 2018

Hoe maak je interactieve 'Hoe doe je dat?'-presentaties voor je collega's of je leerlingen met Microsoft 'Sway'..?

In de blogpost 'Uitlegpresentaties maken met Google Presentaties. Hoe doe je dat..?' beschreef ik mijn redenen om geen uitlegfilmpjes mee te maken om op dit blog te publiceren en dat ik Google Presentaties zou gaan gebruiken om - wat ik in de betreffende blogpost 'Hoe doe je dat?'-presentaties noem - te maken.

Inmiddels heb ik een veel en veel betere webapp gevonden om 'Hoe doe je dat?'-presentaties te maken, namelijk Sway, een gratis webapp van Microsoft.

Deze webapp is ook leuk (en eenvoudig) voor leerkrachten  - denk ik - om 'handleidingen' te maken voor collega's en leerlingen. Collega's en leerlingen kunnen de 'handleidingen' rustig - in hun eigen tempo - bekijken.


'Sway' is één van de gratis online apps van Microsoft

Ik heb geprobeerd met Sway een interactieve 'handleiding' - dus een 'Hoe doe je dat?'-presentatie te maken en ben  hierbij uitgegaan van de eerder gemaakte infographic 'Anoniem een account aanmaken bij een website of webdienst'. Zie mijn blogpost 'Het resultaat van mijn poging een eenvoudige infographic te maken met 'Google Tekeningen''.

De onderstaande 'Hoe doe je dat?'-presentatie is ook voorzien van afbeeldingen (schermafdrukken). Ik heb die schermafdrukken gemaakt met 'Greenshot' (open source / freeware).

Hieronder kun je de door mij gemaakte (geëmbedde) 'Hoe doe je dat'-presentatie gemaakt met 'Microsoft Sway' bekijken. Je kunt deze 'Sway' het beste in volledig scherm bekijken. Toets op 'esc' om weer terug te keren naar het normale scherm:Handleiding 'Microsoft Sway'


Microsoft Office Ondersteuning: 'Aan de slag met Sway'
"Nieuw bij Microsoft Sway? In dit artikel wordt overzichtelijk beschreven hoe eenvoudig het is om iets te maken en delen met het kleurrijke en interactieve canvas van Sway. Leer hoe u uw eerste Sway maakt en voorbeelden hiervan bekijkt, hoe u inhoud toevoegt en insluit, en hoe u uw voltooide werk deelt met anderen.Sway is een nieuwe app van Microsoft Office waarmee u gemakkelijk interactieve rapporten, persoonlijke verhalen, presentaties en meer kunt maken en delen [...]" Lees hier het volledige artikel ⋙

Schermafdruk homepage 'Sway'

In het verleden heb ik twee blogposts geschreven over de webtool Sway van Microsoft:

Edu-Curator: 'Microsoft Sway: Gratis online verhalen presenteren en flitsende presentaties maken [Update]' (2015)

Edu-Curator: '5 Uitlegfilmpjes: Presentaties maken met het gratis 'Microsoft Sway'' (2016)

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.