woensdag 1 november 2017

PicPick: 'n prachtige toolbox voor leerkrachten om schermafdrukken mee te maken en te bewerken

Op mijn blogpost 'Wat iedere leerkracht moet weten over het 'Knipprogramma' in Windows 10' kreeg ik de volgende reactie van Meester Luc - Godsdienstklas (Hartelijk dank voor deze tip!):
"Vorige week in ICT-les gehoord van PicPick, een alternatief en meer uitgebreid knipprogramma (http://ngwin.com/picpickmaar zelf nog niet kunnen uittesten."
'PicPick' is een 'gereedschapkist' vol  met handige 'gereedschapjes' waarmee je schermafdrukken kunt maken en op allerlei manieren met verschillende ingebouwde tools kunt bewerken en opslaan. Als je de moeite neemt om hier te klikken, dan krijg je een aantal schermafdrukken te zien en een (Engelstalig) overzicht van de 'features' (functies / mogelijkheden). En je zult zien: het zijn er ontzettend veel. Te veel om op te noemen!

Als je 'PicPick' hebt geïnstalleerd op je computer, zul je zien dat het hele programma is vertaald in het Nederlands en dat is wel zo prettig.

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten:

Afbeelding 1: Wat je allemaal met 'PicPick' kunt doen

Er bestaat ook een 'portable' uitvoering die je op een USB-stick kunt zetten.


Filmpje: 'How to do a screenshot using PicPick'
'PicPick' is gratis te downloaden voor thuisgebruik op http://ngwin.com/picpick.

Afbeelding 2: De homepage 'PicPick' 

De gratis (free) versie van 'PicPick' heeft wel enige beperkingen in vergelijking met de betaalde versie, maar werkt volledig. Zie afbeelding 3:

Afbeelding 3: De gratis versie heeft wel de nodige beperkingen

Een beschrijving van 'PicPick' vind je bij


Conclusie

  • Op het internet zijn heel wat gratis 'schermafdruk'-makers te vinden. Van hele simpele tot heel uitgebreide met vele mogelijkheden. 'PicPick' is een heel uitgebreide met heel veel functies. Ik heb 'PicPick' gedownload en geïnstalleerd op mijn laptop. Eerlijk gezegd werd ik een beetje overdonderd door de vele mogelijkheden. Veel van de functies en mogelijkheden van 'PicPick' zal ik nooit gebruiken. Ik heb 'PicPick' daarom van mijn laptop verwijderd. Dat wil niet zeggen, dat ik 'PicPick' geen goed programma vind. Integendeel. Maar 'PicPick' is voor voor mij teveel van het goede. Mijn advies: download en installeer het programma zelf, probeer het uit en beoordeel dan zelf of je het wel of niet kunt gebruiken.
  • Een handleiding of FAQ heb ik op de website van 'NGWIN' niet kunnen vinden. Op YouTube staan veelal verouderde uitlegfilmpjes of filmpjes die slechts één functie van 'PicPick' laten zien. Via 'Google' heb ik een Engelstalige website gevonden met een handleiding en video tutorials. E.e.a. kun je vinden op 'VCB Computer Basics'. Helaas beperkt deze handleiding zich tot het maken van schermafdrukken en wordt over de overige mogelijkheden niets geschreven.
"The videos on this page has been updated with the latest PicPick version and how to open PicPick with Windows 7, 8 and 10.Screen Capture with PicPick - Free on-line Training Course [...]" Lees hier de volledige handleiding ⋙

Website /URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.