maandag 13 november 2017

Gratis poster en mediales voor het basisonderwijs: 'Check, check dubbelcheck op internet' over online privacy

Op 'Mediawijzer.net' las ik afgelopen zaterdag het artikel 'Check, check, dubbelcheck: kinderen praten over online privacy', geschreven door Karin Sieders. Karin Sieders is mediacoach bij 'Slim met Media'.
""Wie speelt er wel eens een game?" Alle kinderen steken hun vinger op. Er worden verschillende games genoemd: Clash of Clans, StarStable, FIFA en MovieStarPlanet.  "Wat moet je invullen om in de game te komen?" Weer vingers. "Een e-mail adres" roept er één. "En een wachtwoord", roept een ander. Groep 6 van de Vullerschool zit meteen op het puntje van haar stoel. Ik warm de groep een beetje op. Deze klas is de allereerste klas in Nederland die de poster krijgt over online privacy. Een poster die wij gratis ter beschikking stellen aan het basisonderwijs [...]" Lees hier het volledige artikel ⋙
De in het artikel genoemde poster en de bijbehorende mediales -  ontwikkeld door 'Slim met Media' - kun je aan het slot van bovengenoemd artikel downloaden. Je komt dan op de pagina Slim met media.nl - Download de lesbrief. Hier moet je jouw voornaam, achternaam, school / organisatie en e-mailadres invullen op een formuliertje en deze vervolgens versturen. Je ontvangt daarna de poster 'Check, check dubbelcheck op internet', een PowerPoint, de lesbrief met opbouw van de les en toelichting per dia en een werkblad. De mediales gaat over 'online privacy' oftewel wat moet je wel en juist niet doen om je privacy te beschermen op internet. De les is ontwikkeld voor de groepen 5 en 6, maar kan uiteraard ook gegeven worden aan de bovenbouw [Bron].

De poster en het bijbehorend materiaal zijn leuk om te gebruiken tijdens de 'Week van de Mediawijsheid' die gehouden wordt van 17 tot en met 24 november 2017.


Website / URL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.