woensdag 11 oktober 2017

Free Bible images: gratis te downloaden of online te bekijken Bijbelplaten (O.T. en N.T.)

Op de Engelstalige website 'Free Bible images' kun je gratis allerlei 'diapresentaties' - sets met afbeeldingen bij Bijbelverhalen uit het Oude Testament en het Nieuwe Testament  - downloaden in verschillende formaten (PowerPoint, PDF, Keynote of JPEG). Je kunt deze 'diapresentaties' downloaden als 'fotoserie' of als 'afbeelding'.

Je vindt de sets met afbeeldingen (foto's) via het menu: 'Find a story right now' door te klikken op de opties 'Book', 'Character', 'Theme' of door in het hoofdmenu te klikken op 'Photos' of 'Illustrations'.


Schermafdruk homepage 'Free Bible images'


Filmpje 'Free Bible Images'
Bestandsformaten van de afbeeldingensets

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.Hoe moet je de afbeeldingensets downloaden

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.Een afbeeldingenset online bekijken op je digibord'Story View'
Met 'Story View' kun je een afbeeldingenset (diaserie) gratis online bekijken op je digibord. Je hoeft dan niets te downloaden. Onder de 'dia' staan dan wel zogenaamde 'captions', d.i. "een korte tekst die wordt afgedrukt onder of bij een foto of afbeelding. Captions kunnen bijvoorbeeld worden afgebeeld in kranten, tijdschriften en webpagina's. Het bijschrift geeft in één of meerdere regels een beschrijving van wat er op de afbeelding zichtbaar is of de relatie tussen een foto en de inhoud van een artikel. [Bron]"

Je kunt de 'captions' (in het Engels) uitzetten / onzichtbaar maken door op het 'oogje' onder de dia te klikken. Zie de afbeelding rechts.


Zijn deze afbeeldingensets echt gratis?

"Yes! We are a registered Christian charity, funded by donations, with a heart for busy teachers and those in regions of the world with few Christian resources."
Deze afbeeldingensets zijn gratis te gebruiken, maar let wel even op de 'copyright'-bepalingen en 'Creative Commons Licentie' die te vinden zijn onder 'Terms of download' te vinden rechts boven bij iedere afbeeldingenset.'Help'-pagina


Conclusie

  • Hoewel de website 'Free Bible images' in het Engels is, zijn de 'dia'-series / afbeeldingensets heel goed te gebruiken in jouw groep. Het enige dat nodig is, is dat de leerkracht het bijbehorende verhaal vertelt.
  • Handig is dat je ook online de 'dia'-series gratis kunt vertonen op je digibord via 'Story View'. Kortom, deze website is een aanrader!
  • In een volgende blogpost meer over gratis te downloaden Bijbelplaten voor de kleuters en de onderbouw.

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.