dinsdag 12 september 2017

De 'tafels oefenen'-website 'Tafeldiploma' voor groep 4, 5 en 6 vol met nieuwe mogelijkheden!

Via het contactformulier op dit blog kreeg ik onlangs een berichtje van Daniel van Kolfschoten (Twitter: @tafeldiploma) van Tafeldiploma.nl:
"Wij hebben de laatste tijd onze website Tafeldiploma.nl (voorheen tafelsoefenen.eu) vernieuwd.Bijvoorbeeld op deze pagina https://www.tafeldiploma.nl/tafel-van-2.html. Hier hebben we een 5 stappenplan gemaakt. Ook hebben we spelletjes toegevoegd en een werkbladen maker. Leuk feitje. Er zijn meer dan 27.000 tafeldiploma's gehaald op Tafeldiploma.nl."
Op Tafeldiploma.nl kunnen de leerlingen van groep 4, 5 en 6 - en zo nodig hogere groepen - op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenopdrachten zijn simpel en overzichtelijk. De leerlingen kunnen direct beginnen met het oefenen van de tafels. Geen registratie nodig en alles is gratis!


Schermafdruk deel homepage 'Tafeldiploma.nl'


Hoe werkt Tafeldiploma.nl

De leerlingen kunnen de tafels eerst op een rij oefenen en als ze die beheersen, kunnen ze per tafel alle sommen door elkaar oefenen. Weten ze de antwoorden niet meer, dan kunnen ze kijken op de 'alle tafels op een rij'-pagina om nog een keer goed te oefenen voordat de leerlingen de tafelsommen zelf gaan beantwoorden.

Als de leerlingen een aantal tafels al aardig beheersen, kunnen ze met de tempotoets de tafels selecteren die ze op snelheid willen gaan oefenen. Wordt er een keer een foutje gemaakt, dan kunnen ze aan het einde van de toets zien wat het juiste antwoord is.

De '1 minuut toets' is een goede voorbereiding op het tafeldiploma. Bij het tafeldiploma gaan de vragen nog wat sneller dan bij de tempotoets, maar als de leerling alle vragen goed heeft, dan haalt hij/zij het tafeldiploma.
Er zijn twee tafeldiploma’s:
  • Het kleine diploma bestaat uit 30 vragen. Als de leerling het kleine diploma heeft gehaald beheerst hij/zij de tafel van 1, 2, 3, 4, 5 en 10.
  • Bij het grote tafeldiploma krijgt de leerling 40 vragen. Hier komen alle tafels; 1 t/m 10, in voor.
Een leerling kan de tafels ook op een speelse manier oefen middels een aantal leuke tafelspelletjes.

De leerkracht of de leerlingen kan ook leuke werkbladen van de tafels genereren met de Sommengenerator en daarna printen.

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om de tafels per leerjaar te oefenen. Je vindt op de betreffende pagina's ook de bij de tafels van dat leerjaar behorende werkbladen.

Conclusie

Erg leuke website om je leerlingen de tafels te laten oefenen. Handig is ook de aanwezigheid van een tempotoets, de mogelijkheid om werkbladen te genereren en te printen en een tafeldiploma af te drukken. Beslist een aanrader!! Tafeldiploma.nl moet je zeker bekijken!

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.