woensdag 30 augustus 2017

3 Heldere uitlegfilmpjes over de websitemaker 'Google Sites'

In mijn eerdere blogpost 'Alles wat je als leerkracht moet weten over de vernieuwde 'Google Sites' schreef ik het volgende:
"'Google Sites' heeft al enige tijd - naast de 'oude' versie - een vernieuwde versie die inmiddels voor iedereen toegankelijk is. Je moet wel een gratis 'Google'-account hebben. Ben je gebruiker van 'Google for Education' dan zit 'Google Sites' ook in dat pakket.
De nieuwe 'Google Sites' werkt simpeler dan de oude versie; een kind kan de was doen! Met dit gezegde in mijn achterhoofd durf ik te stellen dat je met de nieuwe 'Google Sites' samen met de leerlingen van jouw groep eenvoudig een website kunt bouwen of leerlingen (bijvoorbeeld in tweetallen) een website kunt laten bouwen. Waarvoor je 'Google Sites' kunt gebruiken, lees je in mijn blogpost over de oude 'Google Sites': 'Hoe je Google Sites in jouw groep of op jouw school kunt gebruiken'."

#1. Google Sites: basicsBijschrift bij het filmpje

"Als je een klein bedrijf hebt, bij een vereniging zit of je de wereld deelgenoot wilt maken van je hobby, is de kans groot dat je zelf een website wilt maken en beheren. Nu zijn hiervoor genoeg mogelijkheden, maar een toegankelijke en gratis webdienst is Google Sites. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in een aantal how to’s. [Bron]"

#2. Google Sites: pagina’s en afbeeldingenBijschrift bij het filmpje
"Als je om wat voor reden dan ook zelf een website wilt maken, biedt Google Sites uitstekende mogelijkheden. Bovendien werkt het makkelijk en is het gratis. In een eerste how to hierover hebben we naar de opbouw gekeken. In deze tweede video laten we onder andere zien hoe je pagina’s aan kunt maken. [Bron]

#3. Google Sites: publicerenBijschrift bij het filmpje

"Het maken van je eigen website wordt steeds eenvoudiger. Google Sites is gratis en biedt veel mogelijkheden. In twee how to’s hebben we bekeken hoe je een website maakt. In deze laatste how to over Google Sites, geven we aan hoe je je website kunt publiceren en het wereldwijde web op kunt gooien. [Bron]

Handige tipsvoor als je een site gaat bouwen met 'Google Sites'

Op de website Teacher Tech van Alice Keeler (@alicekeeler) vind je een schat aan informatie en tips voor het maken van een website met Google Sites, bijvoorbeeld dit artikel: 'Create a Header Image in Google Sites'.

Meer artikelen over Google Sites (23) vind je in de rubriek 'Sites':

Website / URL


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
- met jouw 'Google'-account,
- met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
- anoniem.
Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.