vrijdag 23 juni 2017

'Padlet': een mooi en handig 'digitaal prikbord' om te gebruiken in jouw groep

Toen ik onlangs het artikel 'Hoe je  Padlet kunt gebruiken binnen leersituaties' op het edublog Wilfred Rubens.com las, moest ik terugdenken aan de tijd dat ik les gaf aan een groep 8.

'Padlet' - een digitaal 'prikbord' - heette in die tijd 'Wallwisher'. Ik plaatste op 'Wallwisher' - nu dus 'Padlet' - allerlei nieuwsberichtjes / medelingen voor de ouders én leerlingen van mijn groep. 'Padlet' was in die jaren helemaal gratis. Nu is er een gratis én een te betalen versie. De te betalen versie beschikt over meer mogelijkheden dan de gratis versie. Maar je kunt in jouw groep heel goed uit de voeten met de gratis versie!

Rubens zegt over 'Padlet':
"Padlet is een eenvoudige applicatie waarmee je online prikborden kunt maken. De afgelopen week werd ik face-to-face geattendeerd op een nieuwe, interessante, optie en online op een handleiding.
Bij Padlet kunnen lerenden een soort post-its plaatsen. Deze kunnen bestaan uit korte berichten die je kunt verrijken met bestanden, foto's, geluidsbestanden, video's en hyperlinks. Bijdrages kunnen 'in het wilde weg' op een 'muur' worden geplaatst, maar je kunt ook templates kiezen die meer ordening kennen (bijvoorbeeld kolommen) [...]" Lees het volledige artikel ≫
Op de website van 'Computer Idee' vond ik drie 'workshops' (uitlegfilmpjes) over 'Padlet:

1. 'Padlet: Maak je eigen website'Bijschrift:
"Het maken van een website kun je natuurlijk uitbesteden, maar als je kosten wilt besparen, kun je tegenwoordig ook heel goed uit de voeten met allerlei mogelijkheden die via internet worden aangeboden. Een daarvan is Padlet. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in een aantal how to’s. [Bron]"

2. Padlet: Beheer de instellingen van je websiteBijschrift:
"Het maken van een website wordt je via al die verschillende mogelijkheden op internet steeds eenvoudiger gemaakt. En heb je niet al te veel eisen, dan kan dat zelfs prima met een gratis variant. In de eerste how to heb je kunnen zien hoe je je bij Padlet aanmeldt en hoe je de basis van je website maakt. In deze how to gaan we hiermee verder door alle instellingen na te lopen. [Bron]"

3. Padlet: Voeg berichten aan je website toeBijschrift:
"Voor mensen die hun hobby willen presenteren of bijvoorbeeld voor verenigingen biedt internet een prachtig platform. Er zijn heel veel mogelijkheden beschikbaar waarmee je zelf een website kunt maken. Ook gratis, en daar houden we wel van! In de vorige twee how to’s heb je kunnen zien hoe je je Padlet gebruiksklaar maakt. In deze how to zie je hoe je onder andere berichten aan je website kunt toevoegen. [Bron]"

Handleidingen 'Padlet'

  Nederlandstalig:


  Engelstalig:


  Tot slot...

  • Websites veranderen regelmatig of voegen nieuwe opties toe. Het kan dus zijn dat bovenstaande handleidingen niet meer actueel zijn, maar actuelere als deze heb ik niet kunnen vinden.

  Website / URL


  Gerelateerde berichten

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
  - met jouw 'Google'-account,
  - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
  - anoniem.
  Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
  Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

  Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.