dinsdag 20 juni 2017

Met 'Parapara Animation' maken jouw leerlingen heel simpel eenvoudige animaties

Op het internet kom je soms online tooltjes tegen waarvan je denkt: "Hoe simpel kan het zijn!"

Zo vond ik via het Engelstalige edublog Free Technology for Teachers in de blogpost 'Create Simple Animations With ParaPara Animation' de Engelstalige online tool 'Parapara Animation'.

'Parapara Animation' is een gratis tool waarmee leerlingen op een simpele manier eenvoudige animaties kunnen maken. Deze tool is ontwikkeld door Mozilla (ja, van die browser) en is zonder registratie te gebruiken.

Uitlegfilmpje: 'How to create simple animations on Parapara Animation'Bijschrift
"How to create simple animations on Parapara Animation. Lesson ideas at https://learning.mozilla.org/en-US/activities/parapara/ [Bron]"

Het opslaan en bewaren van de gemaakte animatie


Schermafdruk van het 'werkgebied' van 'Parapara Animaton'

 • Aan de linkerkant van bovenstaande afbeelding zie je de 'gereedschappen' waarmee de animatie wordt gemaakt. Met de gekleurde potloodjes maak je een tekening. De donker gekleurde rondjes geven de dikte van het potloodstreepje aan.
 • In de zwarte balk aan de bovenkant kun je een 'frame' toevoegen of verwijderen. Al die 'frames' worden aan elkaar geplakt en vormen de animatie.
 • Foutjes kun je verbeteren door op het 'gummetje' te klikken. Het 'gummetje' werkte niet in mijn 'Google Chrome'-browser. Géén idee wat de oorzaak is. In de browser 'Mozilla Firefox' werkte het gummetje wel. Toeval ... 😏?
 • Is de animatie klaar, dan klik je op de grote witte letters 'OK'. Er verschijnt dan een schermpje waar je de animatie een titel moet geven en je naam moet invullen.

Titel van de animatie en je naam invullen

 • Als je het gevraagde hebt ingevuld, klik je op de grijze knop 'Send'. Vervolgens verschijnt er een schermpje 'Let's share your animation!'

'Let's share your animation!'

 • In dit schermpje kun je het e-mailadres invullen van iemand waarmee je de animatie ('link') wilt delen. Ook kun je de 'link' naar jezelf mailen. Je hebt dan meteen de 'link' van de animatie.
 • Je kunt de 'link' ook delen via de QR-code.
 • Onder de QR-code staat de 'link' naar de animatie. Je kunt die 'link' kopiéren en daarna ergens opslaan. Zonder die 'link' vind je de animatie nooit meer terug!!
  Mijn animatie 'Jantje huilt, Jantje lacht' kun je vinden op: https://mzl.la/2taeukH.
  Zo ziet die pagina eruit:

Schermafdruk van mijn animatie 

 • Onder de animatie staat (in de grijze balk) de 'HTML'-code waarmee je de animatie kunt insluiten op je eigen website of klassenblog.

Conclusie


Website / URL

1 opmerking:

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.