zaterdag 17 juni 2017

Leuk voor een virtueel schoolreisje! De Himalaya en de beklimming van de Mount Everest (in 3D!)

Op mijn 'bucket-list' staat o.m. 'Beklimmen van de Mount Everest'­čśé. Het zal er wel nooit van komen en bij 'dromen van' blijven.. En voor jou en jouw leerlingen zit een schoolreisje naar de 'Himalaya' er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid helemaal niet in.

Maar.., je kunt wel een virtueel schoolreisje maken naar de Himalaya en de Mount Everest m.b.v. je digitale bord en internet...

Via de website 'Maps Mania' vond ik in het artikel 'Climbing the Himalayas' een drietal websites met prachtige interactieve beelden van de Mount Everest en de Himalaya. Leuk voor een aardrijkskunde les over 'gebergten' of wanneer de Himalaya ter sprake komt. Leuk voor een virtueel schoolreisje­čśâ!

Wat achtergrond informatie...

Geniet van al deze prachtige beelden!


1. Mount Everest in 3D'"Experience the harrowing trek to the summit of the Earth’s highest mountain."


Het radiocontact tussen de klimmers is ook te volgen!

Website / URL: http://www.explore-everest.com/mt-everest-journey.html


2. Prachtige 3600 foto's, gemaakt in de HimalayaOp bovenstaande kaart kun je inzoomen, e.d. en als je op de 'stippen' klikt, krijg je de foto van de plek te zien in 3600. Geweldig mooi!

Website / URL: https://unoeilausommet.fr/carte/


3. 'Welkom in de Khumbu, de thuisbasis van de Sherpa's'"WELKOM IN DE KHUMBU, DE THUISBASIS VAN DE SHERPA'S
Volg een rondleiding door de Everest-regio. Luister tijdens uw reis naar rinkelende jakbellen en monotoon zingende monniken. Breng een bezoek aan een school of museum, of ontspan met een kopje thee bij een plaatselijke lodge. Ontmoet de man die wegen aanlegt en de man die het vaakst de top heeft bereikt van de Mount Everest. Verken de verborgen valleien die al eeuwen heilig zijn voor boeddhisten. En vergeet niet van het uitzicht te genieten."
Klik in bovenstaande satellietfoto op de rode markeringen om deze plaatsen te bezoeken. Eerst krijg je zoiets als onderstaan 'kaartje' te zien, ook weer met markeringen:


Website / URL:
     https://www.google.com/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/khumbu/#map

Ook leuke foto's vind je op 'Google Street View Khumbu': https://www.google.nl/intl/nl/streetview/#khumbu.

Het zou toch verschrikkelijk zijn als door de 'klimaatverandering' al de sneeuw op die toppen en al die gletsjers in de Himalaya op den duur zouden verdwijnen! Lees meer berichten over 'klimaatverandering' en de Himalaya ≫

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.