maandag 26 juni 2017

Een heel handige en interessante Nederlandstalige website 'Today's Teaching Tools'

Onlangs spotte in de website 'Today's Teaching Tools' van Irene van der Spoel (Twitter:  @TTeachingTools), geboren en getogen in Gouda en docente biologie en Engels en zeer geïnteresseerd geraakt in het aanbieden van digitaal onderwijs.

Het doel van de website 'Today's Teaching Tools' is: docenten te inspireren, handvatten te bieden en te helpen. Irene van der Spoel doet dit o.m. door een lijst te publiceren met (aan haar bekende) ICT-toepassingen, het schrijven van een 2-wekelijks blog en het publiceren van theorie over ICT in het onderwijs.

Daarnaast biedt Irene van der Spoel ook workshops en cursussen aan,  maar dat valt buiten het kader van dit blog.

Interessant op deze website zijn met name de 'menu'-opties

Het menu van 'Today's Teaching Tools'


De pagina 'ICT in het onderwijs'

Op de pagina 'ICT in het onderwijs' vind je 'links' naar vier 'sub'-pagina's:
 • 'ICT, hoe?'
  Op deze pagina legt Irene van der Spoel uit hoe je ICT in de klas kunt gebruiken.
 • 'ICT, waarom?'
  ICT in de klas, maar waarom? Op deze pagina legt Irene van der Spoel aan de hand van literatuur uit wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van digitaal onderwijs.
 • 'ICT, wat?'
  Vaak beschikt een school met digitale hulpmiddelen over een bepaald mobiel apparaat. Deze devices hebben - zo zegt Irene van der Spoel - voor- en nadelen, maar daarnaast ook trucjes en specifieke programma's (apps). Wil je meer weten over het soort device dat jij gebruikt of gaat gebruiken? Klik dan op de apparaten die in het menu op deze pagina zijn vermeld.
  Irene van der Spoel zegt: "De teksten zijn geschreven vanuit persoonlijke ervaringen. Meningen kunnen verschillen."
 • 'ICT, welke?'
  Eén van de lastigste dingen bij het starten met ICT, is - zo zegt Irene van der Spoel - welke tool het handigste is om te gebruiken. Zij heeft hiervoor een handige zoekkaart gemaakt. "Vanzelfsprekend staat niet elke tool erop, maar voor beginners is dit zeker een goede stap in de juiste richting."   De pagina 'ICT Tools'

   Op deze pagina staan alle ICT-toepassingen waarmee Irene van der Spoel bekend is en dat zijn er nogal wat! Achter elke toepassing staat een korte beschrijving (van de maker zelf) en onder elke naam zit een link naar de website. Als voorbeeld heb ik er een stukje 'uitgescheurd':

   Een stukje van de pagina 'ICT tools'


   Het 'Blog: ICT om de week'

   In dit blog worden tools uit de bovenstaande lijst besproken en vind je meer informatie over deze tools.


   Conclusie

   De website 'Today's Teaching Tools' is voor alle takken van onderwijs echt de moeite waar om te bekijken. Wellicht vind je er leuke tools om in jouw groep / klas te gebruiken. Kortom: een aanrader!!


   Website / URL

   Gerelateerd...

   Geen opmerkingen:

   Een reactie posten

   Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
   Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.