donderdag 18 mei 2017

'YouTube' heeft onlangs een metamorfose ondergaan en een geheel nieuwe 'look' gekregen

'YouTube' heeft een metamorfose ondergaan! Het uiterlijk van 'YouTube' is ingrijpend veranderd. Het is nog niet officieel uitgerold. Derhalve moet je de nieuwe versie handmatig instellen. Hoe je dat moet doen leg ik uit in deze blogpost. Je kunt deze nieuwe 'look' dan eens uitproberen.
If you want to try out YouTube’s latest look, you can opt-in to preview the new design at youtube.com/new. You can return to the current design by selecting "Restore classic YouTube" from the Account Menu. And don't forget to send us feedback from the Account Menu.
We're still working on the new site, so we hope you'll try it out now and let us know what you think!
[...] [Bron]"
In de vier artikelen die aan het eind van deze blogpost worden genoemd lees je nog veel meer over de achtergronden van dit nieuwe 'YouTube'-jasje.

De nieuwe 'look' van 'YouTube' uitproberen..?Afb. 1: Schermafdruk website https://www.youtube.com/new

'YouTube' schrijft op deze site:


 • Strak ontwerp
  Ontdek het nieuwe, gestroomlijnde ontwerp. Je kunt alles sneller vinden en video's, kanalen en videomakers komen echt tot hun recht.
 • Donker
  Maak je scherm donkerder, zorg dat het minder reflecteert en geniet van de echte kleuren van de video's die je bekijkt.
 • Betere build. Snellere video's
  We hebben de hele site opnieuw ontworpen en een nieuw en sneller framework ontwikkeld. Hiermee kun je voortaan supersnel browsen en video's bekijken.

en vraagt: "Help ons de website te verbeteren. Verstuur feedback vanuit je accountmenu."

 • Klik vervolgens op de blauwe knop 'NU GEBRUIKEN' en 'Youtube' wordt geopend in de nieuwe look. Zie afbeelding 2:

  Afb. 2: Schermafdruk 'De nieuwe look van YouTube'


  De 'donkere modus' inschakelen

  'YouTube' heeft nu ook een 'donkere modus' ( = een zwarte achtergrond). Zie afbeelding 3:

  Afb. 3: Schermafdruk 'YouTube in de donkere modus'

  Hoe schakel je de 'donkere modus' in...?

  • Klik op het icoontje met je fotootje (of andere afbeelding) rechtsboven in het scherm  1 . Afbeelding 4:

  Afb. 4: De 'donkere modus' inschakelen


  • Er wordt dan een menu geopend  2 , waar je 'Donkere modus: Uit'  3  ziet staan. Klik hierop om de 'donkere modus' in te schakelen. Er opent zich nogmaals een schermpje. Zie afbeelding 5:

  Afb. 5: Donkere modus

  • Schuif de schakelaar achter 'DONKERE MODUS ACTIVEREN' naar rechts. De achtergrond van 'YouTube' is nu zwart (= 'donkere modus'). Dit schijnt - zo wordt er links en rechts geschreven - prettig te zijn als je 's avonds vaak filmpjes bekijkt.

  Terug naar de witte achtergrond..?

  Uiteraard kunt je ook weer terug naar een witte achtergrond. Herhaal de stappen hierboven genoemd tot je weer in het schermpje met de schakelaar komt. Schuif vervolgens de schakelaar naar links en de achtergrond van 'YouTube' wordt weer wit.

  De 'klassieke versie van YouTube herstellen'


  Bevalt de nieuwe versie van 'YouTube' niet, dan kun je altijd weer terug naar de oude, klassieke versie.
  • Klik weer op het icoontje met je fotootje (of andere afbeelding) rechtsboven in het scherm.
  • Het 'menu' verschijnt weer.
  • Klik in dit 'menu' op 'Klassieke versie van YouTube herstellen'. Dat gebeurt niet direct, want 'YouTube' wil wel van je weten waarom de weer naar de 'klassieke versie' terug wil. Er verschijnt namelijk het volgende schermpje. Zie afbeelding 6:

   Afb. 6: 'We vinden het jammer dat je gaat.'

   Geef de reden op waarom 'je gaat' en klik vervolgens op 'VERZENDEN' en je krijgt 'YouTube' weer terug zoals je dat gewend was.

   4 Artikelen over de nieuwe 'look' van 'YouTube'

   "Starting today, we’re opening up a preview of the new design to a small group of people from all around the world so we can get feedback. While we hope you'll love what we’ve been working on, we’re also really excited to involve the YouTube community so we can make the site even better before sharing it more broadly [...]" Lees het volledige artikel »

   "YouTube werkt aan een nieuwe lay-out voor desktopbrowsers en laat gebruikers die nu al uitproberen. Het ontwerp is versimpeld en maakt gebruik van de Polymer-library. Er is ook een Dark Modus, die het kijken van filmpjes in donkere omgevingen prettiger moet maken [...]" Lees het volledige artikel »

   "YouTube was toe aan een nieuw uiterlijk voor de desktop en volgens de video-site is dat zo goed als klaar. De nieuwe look, die in dezelfde lijn ligt als de mobiele versie van YouTube, is een stuk strakker, leger en vooral consistenter. Dat betekent dat er minder afleidingen op het scherm staan, natuurlijk zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van de site.
   Een ander nieuw aspect is dat de donkere modus is vrijgeschakeld in het nieuwe design. Dat maakt YouTube een stuk rustiger om te bekijken, zeker als het om je heen donker is. Het laat de kleuren van de video's beter uitkomen, zo zegt YouTube zelf, maar het is vooral rustiger voor de ogen [...]" Lees het volledige artikel »

   "In de nieuwste versie van YouTube hebben gebruikers ook toegang tot een donkere modus. Hier leggen we uit hoe je de Donkere modus in YouTube activeert [...]" Lees het volledige artikel »

   Website / URL


    https://www.youtube.com/new
   Wordt vervolgd!

   Geen opmerkingen:

   Een reactie posten

   Als je een reactie plaatst kun je op drie manieren reageren:
   - met jouw 'Google'-account,
   - met jouw naam en eventueel de URL van jouw website / weblog,
   - anoniem.
   Mijn advies: Reageer altijd anoniem. Er worden dan géén gegevens van jou bewaard!
   Voor meer informatie: Lees de privacyverklaring van dit edublog.

   Je reactie wordt niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.