woensdag 24 mei 2017

'Windows 10 - Paint 3D': Een demonstratiefilmpje en een handige 'how to' (workshop)

In de onlangs verschenen 'Windows 10 - Creators update' staat - net als in alle vorige 'Windows'-versies ook het bekende tekenprogramma 'Paint'. In de 'Windows 10 - Creators update' is hier een programmaatje (module) aan toegevoegd: 'Paint 3D'.

In deze blogpost een handige workshop 'Paint 3D' en een demonstratiefilmpje. Ik vond die op de website van 'Computer Idee'.

Waar vind je 'Paint 3D'?

  • Klik in het startmenu van 'Windows 10 - Creators update' op 'Accessoires' en dan op 'Paint'. Afbeelding 1:

Afb. 1: Screenshot Startmenu 'Windows 10 - Creators update'

  • Klik in het 'lint' van 'Paint' op de knop 'Paint 3D openen'. Afbeelding 2:

Afb. 2: 'Paint 3D' openen in 'Paint'

  • En 'Paint 3D' wordt geopend. Afbeelding 3:

Afb. 3: 'Paint 3D' is geopend

Demonstratiefilmpje 'Creatief met Paint'

"Paint is het eenvoudige tekenprogramma dat al een eeuwigheid in Windows te vinden is. Zo ook in de Creators Update van Windows 10. Maar daarnaast is er een 3D-tekenprogramma toegevoegd: Paint 3D. Hoe je hiermee kunt werken, zie je in deze how to. [Bron]"


"In de Windows 10 Creators Update is een nieuwe versie van Paint opgenomen. Met Paint 3D heb je veel meer mogelijkheden tot je beschikking. In deze workshop laten we je zien wat je allemaal met Paint 3D kunt [...]" Lees het volledige artikel »

Conclusie

'Paint 3d'  is een leuk gratis programma om in de klas te gebruiken door - denk ik - de leerlingen van groep 7 en 8. Je kunt deze leerlingen er iets mee laten doen tijdens een tekenles, creatieve les of creatieve middag. Ik denk dat er vooraf wel enige (klassikale) instructie nodig is, maar daar heb je jouw digibord voor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.