vrijdag 12 mei 2017

Wat zijn 'rubrics'? Hoe maak je ze en wat kun je ermee in jouw groep? [ 2 ]

In het eerst deel van deze serie van drie blogposts over 'rubrics' werden de volgende items besproken:
  • Wat is een 'rubric'?
  • Algemene informatie over 'rubrics';
  • Hoe kun je 'rubrics' gebruiken in jouw groep.
In dit tweede deel komt de gratis Engelstalige webapp 'Quick Rubric' aan de orde. Een tool waarmee je allerlei 'rubrics' kunt maken.

Zoals gezegd, is deze webapp gratis te gebruiken, maar je moet wel een account aanmaken. Je kunt een account aanmaken met jouw 'Facebook'-, 'Twitter'- of 'Google'-account. Persoonlijk zou ik een account aanmaken door gewoon het 'registratieformulier' in te vullen en een 'nep' e-mailadres te gebruiken, bijvoorbeeld met '10 Minute Mail'. Je moet dat 'nep' e-mailadres wel goed onthouden (ergens noteren), want ben je het vergeten, dan kun je niet meer inloggen bij 'Quick Rubric'. Ik sla sla e-mailadressen gemaakt met '10 Minute Mail' op in mijn 'wachtwoordmanager'.

Wat is 'Quick Rubric'?


Schermafdruk van de webapp 'Quick Rubric'

Met de webapp 'Quick Rubric' kun je snel een 'rubric' maken.
"'Rubrics' zijn beoordelingsformulieren waarin de vaardigheden van een leerling worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Voor elke criterium zijn een aantal niveaus gedefinieerd, variërend van goed tot onvoldoende. Per niveau is exact beschreven in welke mate aan het criterium voldaan is [...] [Bron]"
Je kunt de met 'Quick Rubric' gemaakte 'rubrics' online opslaan en ook afdrukken. 'Quick Rubric' is - zoals hierboven al gezegd - gratis. Wel dien je een account aan te maken. Lees - voordat je een gratis account aanmaakt - wel eerst even de 'Terms of Use', of - zoals de makers van deze dienst het zo mooi noemen - de 'Quick Rubric Terms of Service'. Want hangt er toch een 'prijskaartje' aan deze gratis tool...?

Ga je met deze 'Terms of Service' accoord, dan moet je - voordat je begint met het maken van een 'rubric' - eerst even de volgende pagina's lezen:
Ben je voldoende geïnformeerd, klik dan op de oranje knop  Create a Rubric . Je komt dan op de pagina waar je jouw rubric(s) kunt maken en kunt opslaan:


Schermafdruk beginpagina 'Quick Rubric'


Uitlegfilmpje: 'How to Create a Rubric on QuickRubric.com'


Bron: YouTube - 'How to Create a Rubric on QuickRubric.com' | Richard Byrne - 21/09/2015

Website / URL

Naar deel 1 Naar deel 3 ▶

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bescherm je privacy! Reageer 'Anoniem'. Zie de privacyverklaring.
Reacties worden niet meteen geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd.